ورود
travel to turkey in corona

پروتکل‌های بهداشتی و نکات مهم برای سفر به ترکیه در کرونا

زمان برای مطالعه 4 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

سفر به ترکیه در دوران کرونا، امکانی که با برطرف‌شدن محدودیت‌های ورود مسافر به این کشور فراهم شده‌است و اکنون شاهد حضور تعداد زیادی از گردشگران در سفر به این کشور هستیم. در این سفر تنها کافی است با نکات و پروتکل‌های بهداشتی تعیین شده توسط کشور ترکیه آشنا شوید.

ترکیه همواره یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در بین مردم ایران بوده‌است و همه ساله شاهد تعداد زیادی از مسافران ایرانی در شهرهای مختلف این کشور هستیم. با شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری آن، مرزهای بسیاری از کشورها بسته شدند. در واقع یکی از بخش‌های هر جامعه‌ای که با خسارت‌های بسیار زیادی رو‌به‌رو شد، صنعت گردشگری بود. این موضوع برای کشورهای گردشگرپسندی مانند ترکیه هم بسیار پررنگ‌تر احساس شد. چندی پیش خدیجه اوزدمیر توسون در خبرگزاری آناتولی بیان کرده بود: «بی‌صبرانه منتظر از بین رفتن محدودیت‌ها و باز شدن مرزهای ترکیه هستیم»! از آنجایی‌که ایرانیان سهم بالایی از گردشگران ترکیه را به خصوص در شهرهای استانبول، وان و آنتالیا به خود اختصاص می‌دهند، در مهرماه شاهد از بین رفتن این محدودیت‌ها برای مردم ایران بودیم. اما همین باز شدن مرزها دلیلی شد تا افراد زیادی اقدام به تهیه بلیط برای سفر به ترکیه کنند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید و یا قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید، تا انتهای این مقاله همراه یوتراوز باشید.

اگر قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید، باید این نکات را بدانید:

پروتکل‌های بهداشتی برای سفر به ترکیه در دوران کرونا چه هستند؟
در هنگام پرواز چه باید کرد؟
چه محدودیت‌های دیگری در کشور ترکیه اعمال می‌شود؟

پروتکل‌های بهداشتی برای سفر به ترکیه در دوران کرونا چه هستند؟

با کمی جست‌وجو برای تهیه بلیط سفر به ترکیه در دوران کرونا متوجه خواهید شد که اخیراً امکان این سفر فراهم شده‌است. بازشدن مرزهای ترکیه به روی مسافران ایرانی به همین آسانی‌ها هم نیست! در واقع ورود مسافران با شرط رعایت برخی از نکات برقرار شده‌است. پروتکل‌هایی بهداشتی مصوب آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا وجود دارد که توسط بسیاری از کشورهای این قاره به امضا رسیده‌است. ترکیه هم یکی از این کشورها است. از این‌رو اگر قصد سفر به ترکیه در دوران کرونا را دارید، واجب است پیش از سفرتان با نکاتی آشنا شوید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید.
همان‌طور که تاکنون حدس زده‌اید، بسیاری از مفاد این پروتکل اقداماتی است که باید توسط فرودگاه، کارکنان این مجموعه، شرکت‌های هواپیمایی، خدمت‌رسانان، پرسنل بخش‌های مختلف سفر و مسافران رعایت شود. مهمترین کارهایی که در این زمینه باید انجام شود، رعایت فاصله اجتماعی، شستن مکرر دست‌ها، استفاده از ماسک، سلامت و اعلام وضعیت پزشکی و … است. در ادامه مفاد این پروتکل را برای هر بخش به‌طور جزئی‌تر بررسی می‌کنیم.

مسافران ترکیه چه باید بکنند؟

استفاده از ماسک یکی از واجبات سفر به ترکیه است. در واقع تمام مسافران و همچنین کارکنان فرودگاه باید از این قانون تبعیت کنند. همچنین باید فرمی به نام «Locator form» که توسط ایرلاین‌های مختلف ارائه می‌شود را پر کنند. این فرم به منزله‌ی آزمایش پزشکی است. در صورتی‌که هرکدام از علائم بیماری کرونا اعم از تب، گلودرد و .. را داشته باشید، مستلزم دادن آزمایش کرونا یا همان PCR هستید. این اقدام به وسیله‌ی دوربین‌های حرارتی انجام می‌شود.

ایرانیان در سفر به ترکیه در دوران کرونا

مهمترین اقدامی که باید پیش از این سفر انجام دهید، معاینه پزشکی است. ایرانیانی که قصد سفر به هر کدام از شهرهای ترکیه مانند استانبول، آنتالیا، وان و … را دارند، باید از مراحل تست کرونا عبور کنند. شما هنگامی می‌توانید وراد فرودگاه ترکیه شوید که آزمایش تست کرونای خود را در دست باشید و زمان آن حداقل مربوط به 72 ساعت قبل از پروازتان باشد. یکی دیگر از مهمترین نکاتی که در سفر به ترکیه در دوران کرونا باید بدانید، آن است که حتماً باید بلیط خود برای سفر به این کشور را به صورت دوطرفه (رفت و برگشت) و از همان ابتدا تهیه کنید.

کارکنان فرودگاه چه اقداماتی باید انجام دهند؟

airport health protocols

علاوه بر مسافران، کارکنان فرودگاه و هرکسی که به‌نحوی با محیط فرودگاه در ارتباط است، مستلزم انجام اقداماتی هستند. از جمله مهمترین این اقدامات آن است که این افراد در حین کار باید حتماً از ماسک، دستکش و شیلد محافظ استفاده کنند. کارکنان فرودگاه تنها زمانی می‌توانند در مجموعه مشغول به کار شوند که زمان کوتاهی از تست منفی کرونای آنها گذشته باشد. همچنین جالب است بدانید کارکنانی که با دستگاه‌های ایکس‌ری در تماس هستند، هر چند وقت یک‌بار این وسایل محافظتی را در طول شیفت کاری خود عوض می‌کنند.

دوربین‌ها و تب سنج‌های فرودگاه

سخت‌گیری‌هایی که به کارکنان فرودگاه می‌شود، تنها محدود به آنها محدود نیست و برای مسافران هم اعمال می‌شود. تمامی افرادی که به‌عنوان مسافر و کارکنان وارد فرودگاه می‌شوند، توسط دوربین‌های حرارتی و تب سنج‌ها، دمای بدنشان سنجیده می‌شود. اگر این دما بیشتر از 37 درجه باشد یا علائم دیگری نظیر سرفه‌کردن داشته باشند، به بخش قرنطینه فرودگاه منتقل می‌شوند و از این افراد طبق دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت ترکیه داده‌است، مراقبت و نگهداری می‌شود. اگر قصد سفر دارید، حتماً از سلامت خودتان مطمئن شوید، چراکه با وجود علاوم، سفرتان به کلی از بین خواهد رفت. پس باید فکر عبور راحت از این مراحل را از سرتان بیرون کنید!

ضدعفونی کردن محیط فرودگاه

ضدعفونی کردن یکی از مهمترین اقداماتی است که تمامی فرودگاه‌ها آن را در پیش گرفته‌اند. موارد بسیاری از پروتکل‌های بهداشتی ترکیه هم به این موضوع ختم می‌شود. طبق این قانون، تمامی قسمت‌های فرودگاه مانند کف زمین، سطوح تمامی درب‌ها، میله‌ها، پله‌ها، آسانسورها، دسته‌ها، صندلی‌های فرودگاه و … دائماً باید ضدعفونی شوند. هوای این مجموعه هم باید مرتباً توسط دستگاه‌های تصفیه هوا، تعویض شود.

در هنگام پرواز چه باید کرد؟

اقدامات دیگر سفر به ترکیه در دوران کرونا، به بازه زمانی که در هواپیما قرار دارید، مرتبط است. رعایت‌کردن فاصله‌ی اجتماعی هنگامی که در فرودگاه هستید از واجبات است. شما می‌توانید با استفاده‌ از علامت‌ها و برچسب‌هایی که به همین منظور وجود دارند، این فاصله را رعایت کنید. تمامی مسافران و پرسنل هواپیما باید از ماسک استفاده کنند. همچنین جالب است بدانید تمامی صندلی‌های 2 ردیف آخر که در سمت راست هواپیما واقع شده‌اند، باید به‌عنوان محیطی ایزوله خالی بمانند.
برای در امان ماندن از ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع آن، علاوه‌بر این موارد، فعالیت‌هایی را هم بهتر است خودمان انجام دهیم. انجام کارهای بهداشتی علاوه‌بر کمک به خودمان برای حفظ سلامتی، به حفظ جان بقیه هم کمک می‌کند. در این‌باره می‌توانید مقاله «خطرات سفر در دوران کرونا را با رعایت این نکات کاهش دهید» را مطالعه کنید. این مقاله نکات ریز و مهمی را به شما آموزش می‌دهد که عصای دستتان برای سفر در روزهای کرونایی خواهد بود!

چه محدودیت‌های دیگری در کشور ترکیه اعمال می‌شود؟

Tourism restrictions

کشور ترکیه علاوه‌بر مسافران، محدودیت‌های دیگری هم برای شهروندان خود اعمال کرده‌است که بد نیست به عنوان گردشگری که قرار است چندروزی را در این کشور سپری کند، از آن مطلع باشیم. برخی از این نکات عبارتند از:

  • اتوبوس‌ها و قطارها به عنوان شلوغ‌ترین وسایل حمل و نقل عمومی تنها باید به اندازه 50 درصد ظرفیتشان مسافر حمل کنند. پس در حمل و نقل داخل شهرهای ترکیه به این مورد توجه کنید.
  • تمامی مردم در همه‌ی اماکن عمومی باید از ماسک استفاده کنند. از جمله این اماکن عمومی می‌توان به مواردی مانند فروشگاه‌ها، مغازه‌ها، وسایل حمل و نقل عمومی، پمپ بنزین‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها و … اشاره کرد.
  • شهروندان ترکیه برای سفرهای خارجی و خروج از کشور و سفرهای بین شهری خود باید کد HES دریافت کنند. این کد توسط اپلیکیشن موبایل، سیستم پیام کوتاه و سیستم دولت الکترونیک ترکیه در اختیار شهروندان ترک قرار می‌گیرد تا آمار دقیق کرونا در مناطق پرخطر شناسایی شود. نداشتن این کد باعث می‌شود شرکت‌های اتوبوسرانی و شرکت‌های هواپیمایی از فروش بلیط به مسافران امتناع کنند.
  • تمامی شهروندان این کشور که بالای 65 سال سن دارند، باید در بازه زمانی 8شب تا 10 را صبح در خانه بمانند.

و سخن آخر:

در نهایت به عنوان جمع‌بندی از مقاله «سفر به ترکیه در دوران کرونا»، مهمترین نکته‌ای که باید بدانید آن است که تا جایی‌که می‌توانید سفرتان را به تعویق بیندازید و یا در صورت امکان آن را کنسل کنید. تحمل محدودیت‌ها برای مدتی کوتاه، بسیار ارزشمندتر از در معرض خطر قراردادن جان خود و اطرافیانمان است. در هر صورت اگر تصمیمتان قطعی است، یوتراوز سفری سرشار از لذت و سلامتی برایتان آرزومند است. اگر تجربه‌ای در زمینه سفر به ترکیه در دوارن کرونا داشته‌اید، در بخش نظرات آن را با ما و دیگر خوانندگان یوتراوز به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز