ویزای پزشکی چیست؟
- ...
- ...
- تعداد کلمات
ویزای پزشکی از جمله ویزاهایی است که افراد برای مقاصد پزشکی از جمله انجام معاینات و معالجات پزشکی دریافت میکنند. بعضی کشورها از جمله آلمان، انگلیس و سوئد از پرتقاضاترین مقصدها برای دریافت ویزای پزشکی هستند.
ویزای پزشکی یکی از انواع ویزاهایی است که بهمنظور انجام معاینات پزشکی و استفاده از خدمات درمانی صادر میشود. افراد بسیاری برای درمان و معالجات پزشکی متقاضی این نوع از ویزا هستند و به دلایل مختلفی ترجیح میدهند خدمات درمانی خود را در کشور دیگری انجام دهند، اما دریافت این نوع ویزا نیز شرایط و ضوابط مخصوص به خود را دارد، از طرفی تنها تعداد مشخصی از کشورهای جهان این نوع ویزا را صادر میکنند. در ادامه با یوتراوز همراه شوید تا نکات مهم، شرایط و ضوابط دریافت ویزای پزشکی را باهم مرور کنیم.
آنچه از ویزای پزشکی در این مقاله میخوانید:
- ویزای پزشکی چیست؟
- ویزای پزشکی به چه افرادی تعلق میگیرد؟
- مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پزشکی
- اعزام بیمار به خارج از کشور؛ مقصدهای مناسب
ویزای پزشکی چیست؟
بسیاری از ما تصورمان از ویزا، تنها یک مجوز برای سفر است. درصورتی که چنین نیست. بلکه ویزایی برای استفاده از خدمات پزشکی و درمانی در مقصدهای مختلف جهان صادر میشود که به آن «ویزای پزشکی» میگویند. این نوع ویزا در دسته ویزاهایی قرار میگیرد که برای اهداف خاصی صادر میشوند.
ویزای پزشکی یا ویزای درمانی در واقع یک مجوز کوتاهمدت است که این امکان را به گردشگران میدهد تا برای انجام معالجات و معاینات پزشکی به یک کشور سفر کنند و برای مدتی در آن اقامت داشته باشند. این نوع ویزا در حوزه شینگن و در بین انواع ویزای شینگن، بهعنوان ویزای نوع C شناخته میشود.
ویزای پزشکی به چه افرادی تعلق میگیرد؟
از آن جایی که این نوع ویزا، برای اهداف توریستی صادر نمیشود، طبیعی است که برای اخذ آن و استفادهی از آن، شرایط متفاوتی هم وجود داشته باشد. شرایطی که در صورت فقدان آن، امکان دریافت و اخذ ویزا برای متقاضی امکانپذیر نخواهد بود. با این اوصاف اخذ و دریافت ویزای درمانی و پزشکی به گروه خاصی از بیماران تعلق میگیرد:
- افراد دارای بیماریها و تومورهای سرطانی همچون تومورهای ثانویه، تومورهای چشمی، گوش، کلیه، پانکراس، شش، مغز و استخوان.
- افرادی با تومورهای مغزی، نخاعی یا ستون فقرات و همچنین تومورهای بدخیم مانند تومور کبد و ریه که در مراحل اولیهی خود هستند.
- افرادی که نیاز به جراحیهای پیوندی و تعویضی مانند تعویض مفصل، لگن، زانو و ... دارند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پزشکی
اولین قدم برای دریافت ویزای پزشکی تهیه مدارک موردنیاز آن است. بهطورکلی مدارکی که برای دریافت ویزای پزشکی موردنیاز است، تفاوت چندانی با مدارک موردنیاز برای سایر انواع ویزا ندارد، بااینحال نکات و مواردی دارد که نباید از آنها غافل شد. مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای پزشکی به اختصار عبارتند از:
- عکس رنگی جدید (با اندازهی 4*3 و با پسزمینهی سفید)
- تمکن مالی (به همراه گردش حساب سه ماهی اخیر با مهر و امضای شعبه)
- وضعیت مالی و شغلی همسر (حتی اگر همراهتان نباشد)
- پاسپورتهای قدیمی و سایر پاسپورتهای معتبر (در صورت موجود بودن)
- شناسنامهی متقاضی به همراه گذرنامه و شناسنامهی همسر وی (ترجمهشده با کپی از تمام صفحات آن)
- نسخهی امضاشده فرم تقاضای ویزای پزشکی و اعزام بیمار، که بهصورت کامل و خوانا و به زبان انگلیسی تکمیل شده است.
- پاسپورت امضاشده که اعتبار آن حداقل تا سه ماه پس از ویزای درخواست شده باشد و همچنین به همراه آن کپی صفحات دوم تا چهارم نیز موجود باشد.
- همراه داشتن مدارکی که دال بر تأمين هزينههای پرداخت معالجه و درمان در مقصد موردنظر باشد.
- بیمه مسافرتی
- اسناد ملکی از قبیل خانه، زمین و یا قرارداد اجاره (به همراه کپی و ترجمه رسمی به زبان انگلیسی).
- دعوتنامه رسمی از بیمارستان و یا پزشک معالج که برای شما صادرشده است.
توجه داشته باشید که در صورت فوت همسر، ترجمهی گواهی فوت ایشان به همراه یک کپی از آن موردنیاز است. بهعلاوه همراه داشتن گواهی و گزارش پزشک معالج به همراه آزمایشات و ... برای دریافت ویزا لازم است. به خاطر داشته باشید که در صورت وجود نقص در مدارک، ویزای پزشکی برای فرد متقاضی صادر نمیشود و عدم توجه به آن شما را در دریافت ویزا دچار مشکل خواهد کرد.
اعزام بیمار به خارج از کشور؛ مقصدهای مناسب
از جمله موارد مهمی که برای اخذ ویزای پزشکی باید به آن توجه داشته باشیم، انتخاب کشوری است که قرار است خدمات درمانی خود را در آن دنبال کنیم و برای معاینات و معالجات درمانی به آن سفر کنیم. کشورهای بسیاری وجود دارند که اخذ ویزای آنها برای امور درمانی و پزشکی پیشنهاد میشود. با اینحال برخی از این کشورها نسبت به سایر مقصدهای گردشگری پزشکی، امکانات و خدمات بهتری ارائه میدهند.
انگلیس؛ باتجربه در امر درمان
در میان کشورهای ارائه دهنده خدمات پزشکی، انگلیس از همه باتجربهتر و باسابقهتر بهحساب میآید. چراکه بیش صدسال است که در امور پزشکی و درمانی، تحقیقات و پژوهشهای بسیاری داشته و بهواسطهی همین امر این کشور همیشه جزو کشورهای موفق در امر خدمات پزشکی و درمانی بوده است. از همین جهت و همواره موردتوجه و استقبال متقاضیان خدمات درمانی و پزشکی است. در موارد بسیاری انتخاب انگلیس با نتایج مثبت و مؤثری همراه بوده است.
سوئد؛ کشوری ارزان برای درمان
پس از انگلیس، سوئد ازجمله کشورهای موفق و طراز اول جهان در امور پزشکی و درمانی است. همچنین سوئد در میان سایر کشورها برای انجام امور درمانی و پزشکی، کشوری نسبتا ارزان بهحساب میآید. بد نیست بدانید که برخی از خدمات پزشکی و درمانی در کشور سوئد برای کودکان و نوجوانان (افراد زیر 18 سال) رایگان ارائه میشود. اگر قصد اخذ ویزای پزشکی دارید، بد نیست روی این کشور هم حساب باز کنید.
آلمان؛ مجهز و تخصصی
پس از انگلستان و سوئد به آلمان میرسیم که بهعنوان یکی از کشورهای مجهز و تخصصی در حوزهی درمان و پزشکی در جهان شناخته میشود. دو شهر هامبورگ و هانوفر آلمان ازجمله مهمترین قطبهای پزشکی در اروپا بهحساب میآیند. بد نیست بدانید که یکی از مهمترین مطبها در شهر هانوفر و کشور آلمان، مطب پروفسور مجید سمیعی پزشک نامدار ایرانی است. ضمناً در کشور آلمان خدماتی همچون جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی رنان و ... ارائه میشود.
برای خرید اینترنتی بلیط هواپیما خارجی و اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای پزشکی با همکاران ما در یوتراوز (1548) تماس بگیرید.