هر آنچه که باید برای سفر زمینی به ترکیه بدانید
- ...
- ...
- تعداد کلمات
سفر زمینی به ترکیه میتواند تجربه جدیدی از سفر را برای کسانی که همواره با استفاده از روش حملونقل هوایی به کشورهای دیگر سفر کردهاند، به همراه داشته باشد. میتوانید هنگام عبور از مرز میان دو کشور اشتراکات و تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی را به خوبی مشاهده کنید.
سفر زمینی به ترکیه برای هموطنانمان علاوه بر امکان دیدن جاذبههای بینظیر موجود در طول مسیر، با درنظر گرفتن همسایگی این کشور با ایران، یکی از روشهای مقرونبهصرفه و اقتصادی سفر محسوب میشود. ازاینرو این سفر را نمیتوانید با دیگر سفرهای هوایی خود مقایسه کنید. یوتراوز به شما کمک میکند این تجربه را برای خود فراهم کنید.
آنچه در این مقاله از سفر زمینی به ترکیه میخوانید:
- عوارض خروج
- سفر زمینی به ترکیه با اتوبوس
- سفر زمینی به ترکیه با خودرو شخصی
- انتخاب نقاط مرزی قابل تردد
- سفر زمینی به ترکیه با قطار
از پرداخت عوارض خروج غافل نشوید
راحتترین روش برای پرداخت عوارض خروج از کشور استفاده از سامانه آنلاین سازمان امور مالیاتی کشور است. هزینه در هر بار خروج از کشور متفاوت است:
- مرتبه اول خروج: 220 هزار تومان
- مرتبه دوم خروج:330 هزار تومان
- مرتبه سوم و بالاتر خروج:440 هزار تومان
سفر زمینی به ترکیه با اتوبوس
در این روش ابتدا باید زمان سفر خود را انتخاب کنید. این اتوبوسها در خیلی ساعات شبانهروز حرکت دارند. حرکت اتوبوسها از پایانه غرب تهران یا پایانه آزادی و همچنین از پایانه آرژانتین (بیهقی) صورت میگیرد. جهت خرید بلیط برگشت از استانبول هم باید از همان پایانه استانبول بلیط خود را تهیه کنید.
سفر زمینی به ترکیه با خودروی شخصی
با توجه به همسایگی کشور ترکیه و مسیر کوهستانی و دیدنی آن، سفر زمینی با خودروی شخصی هم فال است و هم تماشا. البته باید نکات زیادی را در نظر بگیرید که خاطره خوش شما همچنان خوش باقی بماند. اما بزرگترین مشکل سفر به ترکیه با ماشین شخصی هزینه بنزین است. قیمت بنزین در داخل کشور پایینتر از ترکیه است، پس بهتر است در انتخاب پایانه مرزی مناسب دقت بیشتری داشته باشید. همینطور بهتر است از سامانههای مسیریاب استفاده کنید تا از وضعیت جاده در هر لحظه آگاه باشید و مسیر اشتباهی در پیش نگیرید.
برای خارج کردن خودروی خود باید این اقدامات را انجام دهید:
- با استفاده از گواهینامه خود از طریق آژانسهای مسافرتی نماینده کانون جهانگردی اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران اقدام به دریافت گواهینامه بینالمللی کنید.
- برای خودروی خود یک پلاک ترانزیت (بینالمللی) بگیرید.
- در صورت تمایل میتوانید برچسب شناسایی پشت شیشه عقب اتومبیل خود بچسبانید.
- داشتن بیمه بینالمللی برای خودرو الزامی است.
- دریافت مجوز خروج و کاپوتاژ خودرو الزامی است.
انتخاب نقاط مرزی قابل تردد
مرز بازرگان
به دلیل امکانات بیشتر و فاصله کمتری که این مرز دارد در میان طرفداران سفر زمینی به ترکیه معمولا انتخاب اول است. شهرهای میان تبریز و این مرز عبارتند از: مرند و ماکو. این مرز بهصورت شبانهروزی فعال است و برای طی مسافت بین تهران تا استانبول چیزی در حدود 28 ساعت رانندگی را باید در نظر بگیرید. درمجموع 1543 کیلومتر از مرز بازرگان تا استانبول خواهید پیمود.
البته در این مسیر همجوار دریا و ساحل و مناظر طبیعی خواهید بود و خستگی سفر را کمتر احساس خواهید کرد. در جمع نیاز به حدود 25 ساعت رانندگی خواهید داشت. مسیر پیشنهادی ما بهترین و سرراستترین مسیر دسترسی به استانبول است، ولی مسیرهای دیگری نیز برای رسیدن به استانبول وجود دارد.
پایانه مرزی رازی
مرز رازی کمترین فاصله را با شهر وان ترکیه دارد و معمولا دومین انتخاب مسافران است. این پایانه مرزی که در فاصله 64 کیلومتری شهر خوی در آذربایجان غربی قرار دارد، به علت کوهستانی بودن جادهاش زمان بیشتری نسبت به مرز بازرگان میبرد، اما بعد از آن با طی مسافت 104 کیلومتری و صرف یک ساعتونیم رانندگی، میتوانید به شهر وان ترکیه برسید و خستگی عبور از پایانه مرزی را از تن بیرون کنید.
اگر خودروی شما نقص فنی دارد و یا میخواهید از وسیله نقلیه عمومی استفاده کنید، میتوانید از پارکینگ پایانه مرزی رازی استفاده کنید. این پارکینگ مسقف نیست و بهتر است یک چادر برای خودروی خود به همراه داشته باشید. در ادامه بهتر است به شهر دغوبایزید بروید و به سمت استانبول ادامه مسیر بدهید. اما اگر تصمیم گرفتید که از شهر وان عبور کنید، میتوانید از مرز رازی استفاده کنید.
درمجموع 1753 کیلومتر از رازی تا استانبول خواهید پیمود که حدود 28 ساعت رانندگی خواهید داشت. در این مسیر از پایتخت ترکیه (آنکارا) هم عبور خواهید کرد و میتوانید از نقاط تاریخی آنجا دیدن کرده و سری به بازارهای این شهر صنعتی نیز بزنید.
توجه داشته باشید که فقط خودروهای سواری اجازه عبور از مرز رازی خواهند داشت و این پایانه بهصورت شبانهروزی فعالیت نمیکند، بلکه در شش ماه اول سال از ساعت 9 تا 17 و در شش ماه دوم سال از ساعت 9:30 تا 16:30 فعالیت میکند.
پایانه مرزی سرو
مرز سرو در فاصله 60 کیلومتری ارومیه (آذربایجان غربی) واقع شده است. برای استفاده از خودروهای سواری میتوانید خودتان را به سهراه دخانیات برسانید و از آنجا با خودروهای مرز خودتان را به پایانه مرزی سرو برسانید. با توجه به کوهستانی و سردسیر بودن مسیر حتما وسایل موردنیاز برای فصول سرد را همراه داشته باشید. اگر بخواهید همچنان با خودروی سواری به مسیر خود ادامه بدهید، باید حدود دو هزار کیلومتر را رانندگی کنید. در مجموع باید 1866 کیلومتر از سرو تا استانبول رانندگی کنید.
سفر زمینی به ترکیه با قطار
برای کسانی که سفر با اتوبوسی و خودرو شخصی را نمیپسندند، قطار راحتترین گزینه است. گرچه برای چنین سفری نیاز به زمان دارید و عجله را باید کنار بگذارید. دو راه برای این موضوع وجود دارد.
قطار تهران – وان – تهران
حرکت این قطار ظهر یکشنبه از تهران شروع و صبح روز دوشنبه در ایستگاه وان تمام میشود. در این میان یک توقف در نیمهشب روز دوشنبه در تبریز و دو توقف حدود دوساعته در ایستگاههای مرزی رازی و کاپیکوی جهت انجام تشریفات مربوط به خروج از کشور و ورود به کشور ترکیه هم انجام میپذیرد. سفر با این قطار در مسیر تهران - وان 24 ساعت و در مسیر برگشت یعنی وان - تهران نیز حدود 24 ساعت به طول خواهد انجامید. اگر برای رفت از این قطار استفاده کنید و در وان سه شب اقامت داشته باشید، میتوانید با قطار آنکارا - تهران بازگردید.
قطار تهران – آنکارا – تهران
حرکت این قطار چهارشنبهشب از تهران شروع و صبح روز پنجشنبه به تبریز میرسد. پساز اینکه در این ایستگاه تشریفات گمرکی انجام گرفت و مسافران خود را سوار کرد به سمت ایستگاه رازی حرکت میکند. دو توقف حدود دو ساعته در ایستگاههای مرزی رازی و کاپیکوی ترکیه خواهد داشت. سپس در روز پنجشنبهشب بهوقت ترکیه به ایستگاه وان وارد میشود. مسافران با استفاده از کشتی از دریاچه وان عبور خواهند کرد و سپس در صبح روز جمعه در ایستگاه تاتوان بهقطار ترکیه سوار خواهند شد و در صبح روز شنبه به ایستگاه آنکارا میرسند. سفر با این قطار در مسیر تهران آنکارا 60 ساعت و در مسیر برگشت یعنی آنکارا تهران نیز حدود 60 ساعت به طول خواهد انجامید.