ورود
دیجیتال نومد

دیجیتال نومد

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

خیلی از ما ساعت خاصی از روز را برای کسب درآمد و امرارمعاش کار می‌کنیم. فرقی نمی‌کند هنرمند باشیم یا کارمند یک اداره؛ به‌هرحال باید یک زمان مشخص را در یک مکان مشخص بگذرانیم تا یک روزکاری را به پایان برسانیم. دیجیتال نومد بودن کاملا در تضاد با این نوع سبک زندگی‌ست! در ادامه جزییات بیش‌تری از این سبک زندگی جذاب در اختیارتان می‌گذاریم.

دیجتال نومد چیست؟ حتما بزرگ‌ترین سوالی که با خواندن تیتر این مقاله به ذهنتان رسیده همین است. دیجیتال نومد یا کوچ‌نشینی دیجیتال، یک سبک زندگی به‌حساب می‌آید و چالش‌های مخصوص به خودش را دارد. یکی از لازمه‌های دیجیتال نومد بودن هم این است که از عاشقان سفر و ماجراجویی‌های بی‌حد و مرز باشید. خلاصه بگوییم: افرادی که دیجیتال نومد هستند؛ سفر برای‌شان همه‌چیز است. درحین سفر کار می‌کنند و هیچ‌وقت دچار روزمرگی زندگی عادی نمی‌شوند. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز همراه ما باشید تا مزایا و معایب این سبک را بشناسید. کسی چه می‌داند شاید این دفعه به‌جای خرید بلیط هواپیما و تکرار سفرهای معمول، شما هم ترجیح دادید مثل یک کوله‌گرد دیجیتال سفر کنید!

لیستی از آنچه درباره سبک زندگی «دیجیتال نومد» می‌خوانید:


دیجیتال نومد چیست؟

دیجیتال نومد چیست؟

دیجیتال نومد (به انگلیسی: Digital Nomad) به معنی کوچ‌نشینی دیجیتال است. معادل کلمه Nomad در زبان فارسی، عشایر است. اما ترکیب آن با کلمه Digital مفهومی کمی متفاوت دارد. مفهوم دقیق دیجیتال نومد بودن رها بودن از هر نوع یکجا نشینی و سکونت داشتن است. درست است که عشایر و کوچ‌نشینینان خانه‌به‌دوشند شاید در طول سال مستاجر محل مشخصی نباشند، اما باز هم سرد بودن یا گرم‌شدن هواست که آنها را مجبور می‌کند تا کوچ‌ کنند و محل مناسبی را باتوجه به شرایط جوی هوا انتخاب کنند.

اما افرادی که به سبک دیجیتال نومد زندگی می‌کنند، فارق از هر نوع اجبار و الزامی خودشان تصمیم می‌گیرند که کجا باشند. بی‌پروا سفر می‌کنند و چیزی مانع‌شان نیست. البته در کشورمان ایران کمی اوضاع برای کوچ‌نشینان دیجیتالی پیچیده است که در خطوط بعدی به آن می‌پردازیم.

بلیط هواپیما، ارزان‌تر از همه‌جامقایسه قیمت و خرید

دیجیتال نومدها چه شغل‌هایی را انتخاب می‌کنند؟

همانطور که تا اینجای کار متوجه شدید، دیجیتال نومدها طرفدار شغل‌هایی هستند که نیاز به حضور در محل کار ندارند. می‌توان گفت تمام کارهایی که از طریق آزادکاری پیش‌ می‌روند می‌توانند در دسته شغل‌های مناسب برای کوچ‌نشین‌های دیجیتالی قرار بگیرند. در واقع دیجیتال نومدها در هر رتبه و موقعیت شغلی که باشند؛ دور کار یا اصطلاحا (Freelancer) هستند. اکثرا طرفدار لپ‌تاپ‌های سبک و کوله‌های محکم و ضدآب‌اند و بخشی از سفر را به کارکردن اختصاص می‌دهند.
هر جایی ممکن است دیجیتال نومدها را در حال کارکردن ببینید. گاهی نزدیک آبشارهای بلند، گاهی در سازه‌های تاریخی و گاهی ساعات پایانی روز در فضاهای کار اشتراکی یا نیمه‌شب در اتاق هاستل! تنها چیزی که نیاز دارند اینترنت پر سرعت و یک لپ‌تاپ است.

دیجیتال نومد بودن در ایران

آمار دقیقی از دیجیتال نومد بودن در ایران در دسترس نیست. با اینکه آزادکاری در خیلی از موقعیت‌های شغلی جای خود را پیدا کرده اما باز هم در خیلی از مشاغل حقوق و مزایای کمی دارد. همانطور که حدس می‌زنید این سبک زندگی در کشورمان به حد کافی شناخته شده نیست. از طرفی همه‌جا اینترنت پرسرعت در دسترس نیست. شاید همین دو فاکتور مهم باعث شده تعداد دیجیتال نومدها در ایران انگشت‌شمار باشد.

مزایا و معایب دیجیتال نومدیسم

فضای کار اشتراکی دیجیتال نومدها

پیش‌تر اشاره کردیم که دیجیتال نومد بودن در ایران چالش‌هایی به همراه دارد. قبل از اینکه به آنها بپردازیم، به‌صورت کلی مزایا و معایب این سبک زندگی را باهم بررسی می‌کنیم:

یکجا نبودن و تغییر لوکیشن، تاثیر زیادی در ایده‌پردازی و رشد خلاقیت دارد. این ویژگی یکی از برتری‌های عشایر دیجیتالی نسبت به سایرین است. در سبک دیجیتال نومد محیط کار شما کاملا انتخابی است و این موضوع می‌تواند بهره‌وری شما را بالا ببرد. اما همانطور که زمان و مکان کارکردن در سبک دیجیتال نومد چیز از پیش تعیین شده و مشخصی نیست، درآمد کار کردن در این مدل هم درآمد ثابتی نیست. شاید مجبور باشید بخاطر شرایط سفر، بعضی‌وقت‌ها از خیر پروژه‌های پرسود بگذرید و شغلی را انتخاب کنید که بیش‌ترین تناسب را با سفرتان داشته‌باشد.

 از طرفی در دیجیتال نومدشدن باید پی تنهایی را به تن‌تان بمالید! به هیچ‌چیز نباید دل‌ ببندید چون به زودی بار سفر می‌بندید و مکان و آدم‌ها را برای رسیدن به مقصد بعدی ترک می‌کنید.

ویزای دیجیتال نومد چیست و چه کشورهایی این ویزا را صادر می‌کنند؟

عشایر دیجیتالی

ویزای دیجیتال نومد همان ویزای دورکاری است. لیست کشورهایی که این ویزا را صاد می‌کنند را در ادامه بخوانید:

  • بالی
  • کاستاریکا
  • کرواسی
  • جمهوری چک
  • امارات
  • پرتغال
  • اسپانیا
  • آلمان
  • باربادوس
  • آنتیگودا و باربودا

کلام آخر:

امیدواریم با آنچه در این متن خواندید در جدیدی به دنیای گردشگری و سفر به‌رویتان باز شده باشد. اگر تجربه‌ای از آزادکاری در سفر دارید در کادر پایین صفحه دیدگاه‌تان را با ما و دیگر خوانندگان مجله گردشگری یوتراوز در میان بگذارید. با افتخار منتظر خواندن تجربه ارزشمند شما هستیم.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز