ورود
Minab Thursday Market

پنجشنبه بازار میناب

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

پنجشنبه بازار میناب بازاری تاریخی و قدیمی است که هر هفته در شهرستان میناب برگزار می‌شود. پنجشنبه‌ بازار جزو آن دسته از بازارهایی است که نزد بومی‌های میناب و گردشگران از محبوبیت زیادی برخوردار است. در حال حاضر این بازار محلی رنگارنگ یکی از جاذبه‌های فرهنگی مشهور در شهرستان میناب به شمار می‌آید.

پنجشنبه بازار میناب همانطور که از اسمش پیدا است هر پنجشنبه در استان هرمزگان، شهرستان میناب برگزار می‌شود. این بازارچه محلی در شهر میناب یک از نقاط دیدنی معروف هم به شمار می‌آید چراکه بیش از 500 سال از قدمت این بازار قدیمی می‌گذرد. این بازار محلی مکانی برای امرار معاش اهالی بومی است که هر هفته محصولات خود را در این بازار برای فروش می‌گذارند. حال‌وهوای قدیمی و بومی که در پنجشنبه بازار میناب در جریان است، حس‌وحال خوبی به گردشگران می‌دهد. این بازار بخشی از فرهنگ مردمان بومی جنوب ایران را به نمایش می‌گذارد. با یومگ همراه شوید تا با هم گشتی در پنجشنبه بازار میناب بزنیم.

آنچه از پنجشنبه بازار میناب در ادامه می‎خوانید:

درباره‌ی پنجشنبه بازار میناب

handicrafts in Minab Thursday Market

پنجشنبه بازار میناب هر هفته در مرکز شهر میناب در حوالی میدان مرکز شهر برگزار می‌شد که بعدها به مکان دیگری انتقال پیدا کرد. این بازار قدیمی محلی مناسب برای گشت‌وگذار است و نظر گردشگران بسیار زیادی را به خود جلب می‌کند. مردان و زنان جنوب هر هفته صنایع دستی، مواد غذایی، تولیدات سنتی و خانگی خود را در این بازارچه محلی به فروش می‌گذارند. هر کسی که وارد این بازار شود قطعا دست خالی بر نمی‌گردند. عده‌ای هم برای خرید به این بازار نمی‌روند بلکه به پنجشنبه بازار می‌روند تا حس‌وحال زنده‌ای که میان زنان و مردان جنوب جریان دارد را تجربه کنند. بازار رنگارنگ میناب جذابیت‌های خاص خودش را دارد که موجب شده به یکی از جاذبه‌های گردشگری مشهور در استان هرمزگان تبدیل شود.

پنجشنبه‌ بازار جدید در میناب

با گسترش شهر میناب و با توجه به این که محل بازار کوچک بود، مکان دیگری را برای پنجشنبه بازار جدید در نظر گرفتند که به حاشیه رودخانه میناب و در امتداد بولوار ساحلی انتقال یافت. از دیگر بازارهایی که همجوار پنجشنبه بازار جدید میناب هستند می‌توان از بازار موتور سیکلت و پنجشنبه بازار دام (بز، گاو، گوسفند و..) که به پاکنار معروف است نام برد.

پیشینه پنجشنبه بازار میناب

آنچه که در تاریخ آمده و به استناد گفته‌های اهالی بومی، مردم‌‌شناسان و تاریخ‌شناسان این بازار قدمتی بیش از 500 سال دارد. در گذشته بازار میناب به صورت انحصاری بود. جریان انحصاری به صدها سال پیش برمی‌گردد که در روستاها نوعی بازار انحصاری شکل گرفت و انحصار در آن زمان به معنای این بود که هر فرد مجاز به تولید یک نوع کالای خاص بود که باید همان محصول مشخص خود را در روز پنجشنبه به فروش می‌رساند.
در پنجشنبه بازار همه روستاییان محصولات مشخص خود را به شهر می‌آوردند و به صورت پایاپای آن را خرید و فروش و معاوضه می‌کردند. در این پنجشنبه بازار قانون مشخصی وجود نداشت، به همین سبب مردم از روستاهای اطراف به شهر می‌آمدند و با ذوق‌وشوق فراوان کالاهای خود را در حاشیه بازار بساط می‌کردند. به عنوان مثال در گذشته مردم روستای شهوار فقط صنایع سفال‌گری تولید می‌کردند، اهالی روستای بهمنی از پیش (برگ درخت نخل) استفاده می‌کردند و صنایع‌دستی، حصیری و سینی تولید می‌کردند، مردمان روستای قاسم جلالی بادبزن حصیری تهیه می‌کردند و اهالی روستای چلو کنتله صندوق لباس می‌ساختند و کالای خود را برای فروش به پنجشنبه بازار میناب می‌آوردند.

حال‌وهوای خرید در پنجشنبه بازار میناب

Badgers Minab Thursday Market

در بازار میناب دستفروشان زیادی مشغول به کار هستند که هرکدام محصولات مختلف خود را بساط کرده‌اند. این بازار بیشتر به عنوان یک بازار زنانه در جنوب کشور معروف شده است زیرا اکثر فروشندگان پنجشنبه بازار میناب خانم‌های جنوبی هستند که لباس‌های محلی رنگارنگ آن‌ها جلوه زیباتری به این بازار سنتی داده ‌است.
هرچند که پنجشنبه بازار میناب دیگر مانند گذشته ها نیست که فقط کالاهای محدودی در آن به فروش برسد، چون شما در این بازار انواع و اقسام کالاهای مختلف مانند صنایع‌دستی، پارچه، لباس سنتی، تولیدات خانگی، میوه، تره‌بار و ... را می‌بینید.هر گوشه از بازار که باشید قطعا نظر شما را یکی از بساطی‌ها جلب می‌کند. تنوع رنگی این بازار سوژه خوبی برای عکاسی است و لباس‌های محلی رنگارنگ زنان جنوب عکس‌های شما را زیباتر می‌کنند.

از پنجشنبه بازار میناب چه بخریم؟

این بازار سنتی و قدیمی بهترین محل برای خرید سوغات جنوب است. فروشنده‌ها معمولا محصولات دست‌ساز سنتی و صنایع دستی جنوب را برای فروش گذاشته‌اند. پیشنهاد می‌کنیم از صنایع‌دستی جنوب خریداری کنید و یادگاری قشنگی از جنوب در منزل خود داشته باشید.

برقع‌های رنگارنگ جنوب

در حین راه رفتن قطعا چشم شما به برقع‌های رنگارنگی می‌افتد که زنان جنوب برای محافظ صورت خود از آفتاب آن را به صورت می‌بندند. برقع جزو پوشش اصلی زنان جنوب است. شما می‌توانید به عنوان گردشگر برای خود برقع خریداری کنید و یک عکس یادگاری زیبا در کنار ساحل با برقع رنگی خود بگیرید. حتی باید بگوییم گردشگران خارجی این پوشش را شبیه به نقاب جشن‌های بالماسکه می دانند. اما این نقاب رنگی کارنامه جهانی هم دارد و چگونگی دوخت برقع در فهرست میراث ناملموس کشورمان به ثبت رسیده است.

پارچه‌های جنوب

best place to buy southern fabrics

یکی دیگر از محصولات مهم این بازار پارچه است چون استان هرمزگان یکی از درگاه‌های ورود و توزیع پارچه‌ در ایران است. هنگامی که در این بازار راه می‌روید انواع پارچه‌های رنگارنگ را می‌بینید و برای خرید آن ها وسوسه می‌شوید. زنان جنوب از روستاها و شهرهای اطراف به پنجشنبه بازار میناب می‌روند تا برای خود پارچه خوب و باکیفیت خریداری کنند. همچنین در این میان یکی دیگر از محصولاتی که در بساطی‌ها می‌بینید شلوار بندری است. دستفروشان این شلوارهای بندی را که دارای انواع رودوزی‌های سنتی ارزشمند و رنگارنگ هستند را به نمایش گذاشته‌اند. به عنوان مثال شلوار بندری با رودوزی بادله‌دوزی در میان خانم‌های جنوبی طرفدار زیاد دارد.

دیگر محصولات پنجشنبه بازار

صنایع‌دستی سفالی یکی دیگر از محصولات رایج بازار میناب است. از محصولات سفالی موجود در بازار می‌توان به کوار، جهله (نوعی کوزه)، گراشی، گشته سو و اشترگلی (اشترکو) اشاره کرد.
بخش دیگر این بازار به دستفروشانی تعلق دارد که محصولات حصیری را بساط کردند. از محصولات حصیری این بازار می‌توان به بادبزن، سبد، تک (نوعی زیرانداز)، کوزه، درپوش، گلدان حصیری، ظرف میوه، قفس پرندگان و ظرف نگهداری نان اشاره کرد.
بخش دیگر این بازار به محصولات کشاورزی، میوه و تره‌بار تعلق دارد. از محصولات کشاورزی میناب می‌توان از غلات، صیفی‌جات، خرما، مرکبات (لیموترش، پرتقال)، خیار، گوجه‌فرنگی، پیاز، هندوانه، بادمجان و... نام برد.

دیدنی‌های اطراف پنجشنبه بازار میناب

بعد از خرید و گشت‌وگذار در این بازار محلی به دیدنی‌های شهر زیبای میناب هم سری بزنید. از جاذبه‌های گردشگری مشهور میناب می‌توان به قلعه هزاره مینو یا بی‌بی مینو، رودخانه میناب، رودخانه جگین، سواحل میناب، قلعه کردر، سد استقلال و جنگل حرا تیاب اشاره کرد. قطعا در سفر به میناب می‌توانید لحظات خاطره‌انگیزی را همراه با عزیزان خود تجربه کنید.

بهترین زمان برای سفر به میناب

استان هرمزگان جزو مناطق گرمسیر کشورمان است که تابستان‌های بسیار گرم و مرطوبی دارد. باید بدانید آب‌وهوای هرمزگان به گونه‌ای است که یک فصل طولانی گرم و یک فصل طولانی سرد دارد. گرمای هوا کم‌کم از اوایل اسفند ماه شروع می‌شود و در تیر و مرداد به اوج خود می‌رسد. بهترین زمان برای سفر به میناب اوایل آذرماه است که در این ماه آب‌وهوا رو به خنکی می‌رود و شب‌های نسبتا سرد و دلپذیری برای سفر دارد.

نوشته های مشابه
  • مراکز خرید معروف و بازارهای سنتی یزد

    بازارهای سنتی و مدرن یزد این روز‌ها جزو جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌روند چراکه مرکزی برای تجربه سبک زندگی و آشنایی با فرهنگ بومی یزد هستند و به همین علت است که گردشگران بین‌المللی هم به این بازارها توجه نشان می‌دهند.

  • بهترین بازارها و مراکز خرید اردبیل

    بازار سنتی و مراکز خرید اردبیل جزو جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌رود چراکه مرکزی برای نشان دادن تبادلات فرهنگی و سبک زندگی اهالی این شهر است. در بازارهای سنتی و مدرن اردبیل تنوع جنس و قیمت زیاد است و هر کدام در خود مغازه‌های متنوعی را جای داده‌اند که مشغول به فعالیت در بورس کالاهای مختلف هستند.

  • با بازارها و مراکز خرید همدان آشنا شوید

    یکی از بهترین مقصدهایی که گردشگران در ایران (به‌خصوص در نیمه اول سال) برای سفر انتخاب می‌کنند، همدان است که با وجود جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بسیاری، مقصدی بسیار دیدنی محسوب می‌شود. در کنار جاذبه‌های گردشگری، بازارها و مراکز خرید همدان هم در جذب گردشگران بی‌تاثیر نیستند.

خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز