ورود
Golestan Local markets

بازارهای محلی استان گلستان

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

بازارهای سنتی و محلی زیادی در استاد گلستان و در شهرهای مختلف این شهر در کنار مراکز خرید مدرن قرار دارند که هر روز مملوء از جمعیت گردشگرانی هستند که استان سرسبز گلستان را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کرده‌اند. بازارهای محلی استان گلستان، بهترین مکان برای تجربه و شناخت فرهنگ بومی این استان است.

در شهرهای مختلف استان گلستان بازارهای ‌محلی، سنتی و روز بازارهای زیادی وجود دارد که معمولا همیشه شلوغ هستند و قیمت اجناس در آنها به نسبت مراکز خرید و پاساژهای شهر ارزان‌تر است. هنگامی‌که در این بازارهای محلی راه می‌روید احساس خوبی دارید چون حس‌وحال مردم را بیشتر و بهتر احساس می‌کنید و همین حس‌وحال است که برای گردشگران جذابیت و تازگی دارد. در بیشتر این بازارها زنان ترکمن را مشاهده می‌کنید که با لباس‌های محلی خود مشغول فروش صنایع‌دستی هستند، یا ماهی‌فروشانی را می‌بینید که مشغول تبلیغ از ماهی‌های تازه صید شده هستند، یا حتی کالاهایی که نیاز روزمره ما است و تنها در یک بازار محلی می‌توان آن را پیدا کرد. اگر به گلستان سفر می‌کنید، سری هم به بازارهای محلی این استان بزنید. با یوتراوز همراه شوید.

معرفی بازارهای محلی ‌معروف در استان گلستان:

  • بازار نعلبندان گرگان؛ یک بازار تاریخی که محلی شده است
  • دوشنبه ‌بازار بندرترکمن؛ بازارچه رنگارنگ ترکمن‌ها
  • پنجشنبه ‌بازار آق‌قلا؛ قالی ترکمن را اینجا بخرید
  • چهارشنبه ‌بازار گرگان؛ از جمعه تا چهارشنبه
  • دیگر بازارهای ‌محلی استان گلستان

بازار نعلبندان گرگان؛ یک بازار تاریخی که محلی شده است

Na'lbandan Bazaar

بازار نعلبندان یکی از بازارها محلی استان گلستان است که جزو جاذبه‌های گردشگری تاریخی شهر گرگان هم به شمار می‌آید، اما بیشتر از آنکه حال‌وهوای تاریخی را به شما منتقل کند، رنگ‌وبوی محلی و بومی دارد.
این بازار مناسب هر سن‌وسال و سلیقه‌ای است و قدم زدن در آن شما را با فرهنگ بومی این شهر و سبک زندگی مردم گلستان آشنا می‌کند. یکی از دلایل محبوبیت بازار نعلبندان گرگان این است که در مرکز شهر قرار دارد و با وسایل نقیله ‌عمومی هم می‌توان به راحتی به این بازار دسترسی پیدا کرد. غیرممکن است به گرگان سفر کنید و تعریف بازار نعلبندان را نشنوید.
در این بازار هرآنچه که در ذهن دارید را پیدا می‌کنید و حس‌وحال شورانگیز فضای بازار در همان دقایق اولیه ورود به آن، به شما منتقل خواهد شد. حالا چرا اسم این بازار «نعلبندان» است؟ در گذشته راسته ‌بزازان این بازار شلوغ و پر رفت‌وآمد بود و کاروان‌های زیادی اسب‌های خود را برای نعل‌زدن به این قسمت می‌آوردند و این بازار قدیمی از همان زمان به نعلبندان معروف شد.

حکایت بازار نعلبندان از گذشته تا به امروز

بازار نعلبندان مانند دیگر بازارهای ‌سنتی از راسته‌های مختلفی تشکیل شده ‌است و حدود 150 مغازه در آن فعالیت می‌کنند. گفته می‌شود این بازار از قرن 4 هجری تا به امروز در گرگان پابرجا است. معماری آن به سبک سنتی است و می‌توان قدیمی بودن بنا را به راحتی حدس زد.
با مطالعه استاد و سفرنامه‌های استرآباد قدیم می‌توان فهیمد که قدمت این بازار به سال‌های خیلی دور باز می‌گردد و از همان زمان‌های دور، محل رفت‌و‌آمد تجار و بازرگانان زیادی بوده ‌است. در گذشته بازار نعلبندان دارای راسته‌ها و بازارهای مختلفی بوده که به مرور زمان از بین رفته‌اند و اکنون بخش کمی از آن‌ها باقی است. ‌مانند راسته آهنگران و چلنگران که هنوز همچنان فعال است.
هنگامی‌که در این بازار قدم می‌زنید فقط اسامی بناهایی به گوش‌تان می‌خورد و دیگر خبری از کارونسرای حاج محمدتقی‌‍‌خان هزارجریبی، مدرسه‌ محسنیه و کارونسرای حاج ‌امین‌الضرب در بازار نعلبندان نیست. همچنین باید بگوییم بازار نعلبندان مانند دیگر بازارهای سنتی ایران، سرپوشیده نیست و ساختار این بازار به صورت پیچ‌درپیچ است که دکان‌ها و مغازه‌های مختلف با سقف‌های شیروانی در دوطرف آن واقع شده اند.
در سال 1311 خیابانی ساخته ‌شد که از میان بازار عبور می‌کرد و از همان زمان بازار نعلبندان به دو بخش شمال و جنوب تقسیم شد. از بناهای تاریخی که تا به امروز در اطراف این بازار باقی مانده‌اند، می‌توان به مسجد جامع‌ گرگان، آب‌انبار و تکایای ‌قدیمی اشاره کرد. همانطورکه گفته شد این بازار با اینکه قدمت طولانی دارد، اما بیشتر رنگ‌وبوی محلی و بومی به خود گرفته است.

محصولات و اجناس معروف بازار نعلبندان

هنگامی‌که وارد این بازار می‌شوید بوی ادویه‌جات، میوه‌ها و سبزیجات تازه را در سراسر بازار حس می‌کنید. بخش جذاب این بازار را نان‌ها وشیرینی‌های محلی تشکیل می‌دهند که یوتراوز به شما پیشنهاد می‌کند حتما از این نان‌ها و شیرینی‌های محلی بخرید چون مشابه آن را در هیچ‎جای دیگری نمی‌توانید پیدا کنید. از دیگر اجناس این بازار می‌توان به پارچه، ابریشم، ترشی‌جات، زیورآلات و لباس‌محلی اشاره کرد.

دوشنبه ‌بازار بندرترکمن؛ بازارچه رنگارنگ ترکمن‌ها

bandar torkaman bazaar monday

حتما تا به‌حال اسم بندر ترکمن به گوش شما خورده ‌است، بندر ترکمن یکی از شهرهای زیبای استان ‌گلستان است که جزء مقصدهای گردشگری معروف در شمال ایران هم به شمار می‌رود و سالانه پذیرای گردشگران بسیاری است.
در بندر ترکمن یک بازار محلی مشهور وجود دارد که به «دوشنبه بازار بندر ترکمن» معروف است. حتما تعریف این بازار را در سفر به استان گلستان می‌شنوید. پس اگر به بندرترکمن سفر کردید، سری هم به این بازار بزنید. هنگامی که وارد بندرترکن می شوید، اولین چیزی که نظر شما را به خود جلب می‌کند بازار محلی رنگارنگی است که در ابتدای شهر قرار دارد. در این بازار زنان و مردان ترکمن را می‌بنید که لباس‌های محلی برتن دارند و مشغول تبلیغات و فروش صنایع‌دستی و اجناس مختلف هستند. از اجناسی که در این بازار به فروش می‌رسند، می‌توان به پارچه، روسری، زیورآلات ‌ترکمن، صنایع‌دستی ترکمن‌ و مانتوهای دست‌بافت اشاره کرد.

پنجشنبه ‌بازار آق‌قلا؛ قالی ترکمن را اینجا بخرید

Thursday ‌Aqqala Bazaar

آق‌‌قلا یکی دیگر از شهرهای زیبا در استان گلستان است که در فاصله 20 کیلومتری شمال گرگان واقع شده است و از لحاظ موقعیت ‌جغرافیایی در حاشیه رودخانه گرگان قرار دارد. اهالی آق‌قلا از گذشته تا به امروز به زراعت مشغول هستند و از طریق تولید محصولات ‌کشاوزی، تجارت و فروش صنایع‌دستی امرارمعاش می‌کنند. صنایع‌دستی معروف شهر آق‌قلا قالی ‌ترکمن است. غیرممکن است آوازه‌ی قالی ‌ترکمن در سفر به گلستان به گوشتان نخورده باشد.
پنجشنبه ‌بازار آق‌قلا یکی از « بازارهای محلی استان گلستان » است هر پنجشنبه فروشندگان و دست‌فروشان بسیاری را در خیابان کشتارگاه آق‌قلا گرد هم می‌آورد.هنگامی‌که در این بازار راه می‌روید کالاهای مختلفی به چشمتان می‌خورد که می‌توان به قالی، قالیچه، پشتی، سبزیجات و تره‌بار و پوشاک اشاره کرد. در پنجشنبه ‌بازار حدود 980 غرفه مشغول به کار هستند که در این میان لباس‌های محلی زنان آق‌قلا جلوه رنگین و بسیار زیبایی به این بازار داده‌اند. قیمت‌های مناسب و نسبتا ارزان در این بازار باعث شده که جمعیت زیادی هر پنجشنبه به خیابان کشتارگاه در آق‌قلا بروند.

چهارشنبه‌ بازار گرگان؛ از جمعه تا چهارشنبه

Gorgan Wednesday Market

یکی دیگر از بازارهای محلی استان گلستان «چهارشنبه ‌بازار گرگان» است که بیش از یک‌ دهه از قدمت آن می‌گذرد و هر چهارشنبه در شهر گرگان برپا می‌شود. این بازار ابتدا در روز جمعه دایر بوده و به عنوان جمعه ‌بازار در خیابان امام فعالیت داشت، اما به دلیل تعطیلی حضور مردم در این بازار و ایجاد ترافیک شدید، بازار از جمعه به چهارشنبه منتقل شد.
بعد از این که جمعه‌ بازار به چهارشنبه ‌بازار تبدیل شد، شهرداری محلی دائمی را برای برپایی این بازار در بولوار غدیر گرگان در نظر گرفت تا پس از آن هر چهارشنبه این بازار محلی در میدان غدیر برپا شود و مردم از نقاط مختلف برای خرید مایحتاج خود به این بازار بروند.در این بازار محصولات و اجناس مختلف با قیمتی مناسب و نسبتا ارزان عرضه می‌شود که از لحاظ اقتصادی برای خانوارها مقرون‌به‌صرفه است و بیشتر کالاها و محصولاتی که به چشم شما در این بازار می‌خورد محصولات‌کشاورزی، تره‌بار، میوه و... است.

دیگر بازارهای ‌محلی استان گلستان

در دیگر شهرهای کوچک ‌و بزرگ استان گلستان بازارهای محلی و روزبازارهای زیادی وجود دارند که هر هفته برپا می‌شوند. از دیگر بازارهای محلی معروف استان گلستان می‌توان به شنبه ‌بازار سیمین‌شهر، سه‌شنبه‌ بازار خواجه ‌نفس و چهارشنبه ‌بازار گمیشان اشاره کرد.
در این بازارها اولین چیزی که به چشمتان می‌خورد صنایع‌دستی و دیگر محصولات و کالاهای مایحتاج زندگی است که با قیمتی مناسب و ارزان عرضه می‌شوند و برای خانواده‌های مختلف از جنبه اقتصادی مناسبند.

نوشته های مشابه
  • مراکز خرید معروف و بازارهای سنتی یزد

    بازارهای سنتی و مدرن یزد این روز‌ها جزو جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌روند چراکه مرکزی برای تجربه سبک زندگی و آشنایی با فرهنگ بومی یزد هستند و به همین علت است که گردشگران بین‌المللی هم به این بازارها توجه نشان می‌دهند.

  • بهترین بازارها و مراکز خرید اردبیل

    بازار سنتی و مراکز خرید اردبیل جزو جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌رود چراکه مرکزی برای نشان دادن تبادلات فرهنگی و سبک زندگی اهالی این شهر است. در بازارهای سنتی و مدرن اردبیل تنوع جنس و قیمت زیاد است و هر کدام در خود مغازه‌های متنوعی را جای داده‌اند که مشغول به فعالیت در بورس کالاهای مختلف هستند.

  • با بازارها و مراکز خرید همدان آشنا شوید

    یکی از بهترین مقصدهایی که گردشگران در ایران (به‌خصوص در نیمه اول سال) برای سفر انتخاب می‌کنند، همدان است که با وجود جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بسیاری، مقصدی بسیار دیدنی محسوب می‌شود. در کنار جاذبه‌های گردشگری، بازارها و مراکز خرید همدان هم در جذب گردشگران بی‌تاثیر نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز