ورود
خلیج گواتر

خلیج گواتر؛ سفر به انتهای مرز

زمان برای مطالعه 7 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

اگر اهل گشت‌و‌گذار و سفر هستید، حتما نام بندر گواتر به گوشتان آشناست؛ بندری در کنار دریای عمان و ۹۵ کیلومتری چابهار و دقیقا هم‌مرز با پاکستان. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری از این خلیج زیبا کسب کنید، ادامه مقاله را از دست ندهید.

در میان مقاصد گردشگری ایران، خلیج گواتر به‌عنوان یکی از بکرترین و شگفت‌انگیزترین مناطق، قلب عاشقان طبیعت‌گردی را تسخیر کرده است. این خلیج در جنوبی‌ترین نقطه استان سیستان‌و‌بلوچستان و کنار ساحل مکران و دریای عمان قرار دارد. اگر به‌دنبال مقصدی متفاوت و اکتشافی هستید، خلیج گواتر همان مکان ایدئالی است که هیچ‌کجا نظیرش را نخواهید یافت. در این مقاله از مجموعه‌مقالات راهنمای سفر به چابهار به این بندر زیبا می‌رویم.

آنچه در این مقاله درباره خلیج گواتر می‌خوانید:

خلیج گواتر کجاست؟

خلیج گواتر کجاست؟

خلیج گواتر در نقطه‌ای منحصربه‌فرد واقع شده است؛ جایی که اقیانوس هند به دریای عمان متصل می‌شود. این منطقه مرزی علاوه‌بر طبیعت بکر و خاص، از‌لحاظ جغرافیایی نیز اهمیت فراوانی دارد. جالب است بدانید که اگر از این خلیج مستقیم به‌سمت قطب جنوب حرکت کنید، هیچ خشکی دیگری در مسیر وجود ندارد!

رودخانه باهوکلات از ایران و رودخانه دشت رود از پاکستان به خلیج گواتر می‌ریزند. آغاز این خلیج در غرب دماغه جیوانی و پایان آن در شرق پسابندر است. گواتر فاصله کمی با شهر چابهار دارد و با ۵۵ کیلومتر رانندگی به این منطقه زیبا خواهید رسید. مسیر دسترسی به خلیج گواتر شاید فاقد امکانات پیشرفته باشد؛ اما چشم‌اندازهای مسیر به‌قدری جذاب هستند که تمام سختی‌های راه را جبران می‌کنند.

خلیج گواتر روی نقشه



چگونه به خلیج گواتر چابهار سفر کنیم؟

  • سفر هوایی: با هواپیما به چابهار بروید و از آنجا با تاکسی یا اتوبوس به‌سمت خلیج گواتر حرکت کنید. بلیط هواپیما را هم می‌توانید از یوتراوز بخواهید.
  • سفر با قطار: سفر با قطار تا زاهدان امکان‌پذیر است؛ اما مسیر باقی‌مانده تا خلیج را باید با اتوبوس یا خودرو طی کنید.
  • سفر با خودرو شخصی: اگر خودرو شخصی دارید، از جاده چابهار به گواتر می‌توانید سفر کنید. البته باید مراقب جاده‌ها باشید؛ چرا‌که این جاده‌ها چندان استاندارد نیستند.

نکات مهم و توصیه‌های ایمنی

  • به‌دلیل کمبود امکانات در این منطقه، حتما مواد خوراکی و تجهیزات ضروری و پول نقد به‌همراه داشته باشید.
  • جاده‌های منطقه خلوت‌اند؛ پس مراقب سرعت خودرو باشید.
  • با توجه به مرزی‌بودن منطقه، به هشدارهای ایمنی توجه کنید.

بهترین زمان سفر به بندر گواتر

بهترین فصل سفر به خلیج گواتر، زمستان و بهار است که هوای منطقه معتدل‌تر است. تابستان‌ها نیز به‌دلیل وزش بادهای موسمی، گرمای هوا کمتر حس می‌شود و برای ورزش‌های آبی مانند موج‌سواری بسیار مناسب است.

جاهای دیدنی خلیج گواتر

جاهای دیدنی خلیج گواتر

بندر گواتر جاذبه‌های مختلفی دارد که در سفر به این منطقه نباید فرصت دیدن آن‌ها را از دست بدهید. در ادامه، برخی از این جاذبه‌ها را معرفی کرده‌ایم. پیش‌از آن پدیده زیبای دریای دورنگ خلیج گواتر چابهار را در این لینک ببینید: فیلم دریای دورنگ خلیج گواتر چابهار.

  • جنگل‌های حرا
  • دریاچه صورتی لیپار
  • کوه‌های مینیاتوری (مریخی)
  • درخت انجیر معابد
  • پسابندر
  • بندر بریس

جنگل‌‌های حرا

این خلیج به‌دلیل قرارگرفتن در مجاورت جنگل‌های حرا، زیستگاهی شگفت‌انگیز برای گونه‌های مختلف پرندگان است. در پاییز و زمستان، دسته‌های بزرگی از پرندگان مهاجر شامل حدود ۴۰ گونه مختلف به این منطقه می‌آیند و مناظری خیره‌کننده را خلق می‌کنند.

دریاچه صورتی لیپار

در مسیر خلیج گواتر، دریاچه صورتی لیپار همچون جواهری دیگر می‌درخشد. این دریاچه با رنگ خاص و جالب خود که به‌دلیل وجود مواد معدنی غلیظ ایجاد شده، مقصدی عالی برای عکاسی و استراحت است.

کوه‌های مینیاتوری (مریخی)

در جاده چابهار به گواتر، کوه‌هایی با اشکال عجیب و خیره‌کننده خواهید دید که به «کوه‌های مریخی» معروف‌اند. این پدیده زمین‌شناسی تجربه‌ای شبیه سفر به سیاره‌ای دیگر را برای شما رقم می‌زند.

درخت انجیر معابد

در مسیر چابهار به گواتر و در فاصله‌ای حدود ۱۰ کیلومتر از چابهار، به منطقه‌ای زیبا به نام «رمین» می‌رسید. این روستا که در دهستان کمبل سلیمان و بخش مرکزی چابهار قرار دارد، با اسکله آرام و موج‌شکن‌های پوشیده از صدف، جلوه‌ای منحصر‌به‌فرد دارد. بااین‌حال، آنچه رمین را متمایز می‌کند، درختان انجیر معابد است. این درختان با ساختاری متفاوت به‌جای فرورفتن ریشه‌هایشان در زمین، آن‌ها را به‌سوی آسمان گسترش می‌دهند و منظره‌ای شگفت‌انگیز خلق کرده‌اند.

پسابندر

وقتی به بندر پسابندر برسید، دیگر به انتهای مسیر و بندر گواتر نزدیک شده‌اید. پسابندر با سادگی دل‌نشین خود و لنج‌های رنگارنگ و نقش‌ونگار‌شده، جایی است که مردم محلی برای تجارت و صید، مدام بین ایران و پاکستان در رفت‌وآمد هستند. این بندر با لنج‌های زیبا و فضای صمیمی خود، به مکانی محبوب برای عکاسی و آشنایی با مردم خون‌گرم و مهمان‌نواز محلی تبدیل شده است.

بندر بریس

بندر بریس با صخره‌های مرتفع و منظره‌ای چشم‌نواز، یکی دیگر از جذابیت‌های مسیر است. این بندر کوچک ماهی‌گیری مکانی بی‌نظیر برای ثبت عکس‌های یادگاری و لذت‌بردن از غروب خورشید است.

مردم و فرهنگ منطقه

مردم خلیج گواتر از قوم بلوچ هستند؛ افرادی خون‌گرم و مهمان‌نواز که با فرهنگ و آداب خاص خود، تجربه‌ای دل‌نشین را برایتان رقم می‌زنند. زبان این مردم بلوچی نزدیک به گویش پاکستانی است؛ اما بسیاری از آن‌ها به فارسی نیز مسلط‌‌ هستند. اقتصاد مردم محلی بر‌پایه ماهی‌گیری و حصیربافی و پرورش میگو است و زنان و کودکان نقش پررنگی در معیشت خانواده‌ها ایفا و با فروش دستبندهای دستباف و گوش‌ماهی‌های زیبا درآمدزایی می‌کنند.

خوراکی‌‌های محلی خلیج گواتر

در بندر گواتر، غذاها و خوراکی‌های متفاوتی در انتظارتان است؛ به‌خصوص اگر اهل غذاهای تند و پرادویه باشید، از این غذاها لذت می‌برید. در ادامه، معروف‌ترین غذاهای این منطقه را معرفی می‌کنیم:

غذاهای اصلی

  • کرائی: خوراکی تند که با گوشت یا مرغ یا سبزیجات تهیه می‌شود و انتخابی ایدئال برای طرفداران غذاهای ادویه‌دار است.
  • بریانی: خورش خوش‌عطری است که با گوشت قرمز یا مرغ و برنج سرو می‌شود.
  • کابلی پلو: ترکیبی از برنج و گوشت و ادویه است که طعمی متفاوت و دل‌چسب دارد.

میوه‌‌های خاص

  • انارگلی: میوه‌ای شبیه کاکتوس با طعم ترش و رنگی جذاب
  • زیتون چابهاری: میوه‌ای کوچک با ظاهری شبیه گلابی و طعمی نزدیک به انبه

نظرات بازدیدکنندگان درباره خلیج گواتر

نظرات بازدیدکنندگان درباره خلیج گواتر

در ادامه، به سراغ نظرات مسافران درباره خلیج گواتر در گوگل مپ می‌رویم و دو نمونه از آن‌ها را با هم می‌خوانیم.

نظر پیمان، از کاربران گوگل مپ: «اينجا می‌تونيد دلفين خرچنگ و خيلی چيزای ديگه رو به‌راحتی ببينيد! اينجا نزديک‌ترين ساحل ايران به اقيانوسه؛ پس سفر كنيد و لذت ببريد.»

نظر سلاله، از کاربران گوگل مپ: «خلیج گواتر یکی از زیباترین و شفاف‌ترین آب‌ها را دارد با رنگی بسیار زیبا. در کنار ساحل این خلیج لاشه‌های خرچنگ‌ها را می‌بینید که بر‌اثر صید در کنار ساحل افتاده‌اند. اگر فردی هستین که به جمع‌کردن صدف و گوش ماهی علاقه دارین، این ساحل یکی از بهترین مکان‌ها برای شما است. بهتر است طوری به‌سمت این خلیج برید که 7 صبح اونجا حضور داشته باشین تا با قایق روی آب شناور بشین و شنا‌کردن دلفین‌ها را تماشا کنین. در کنار این ساحل اگر بخواهید، خرچنگ برایتان تازه می‌گیرن و سرو می‌کنن. این ساحل برای افراد بگ پک نیز جا برای استراحت دارد. حتما کرائی میگو را در این ساحل امتحان کنید که قیمتی بسیار کم دارد و بی‌نهایت خوش‌مزه است. مطمئن باشین که طعم آن تا مدت‌ها زیر زبون شما باقی می‌ماند. افرادی که کنار این ساحل هستند و به شما خوشامد‌گویی می‌کنن، بسیار خون‌گرم و خوش‌برخوردن و اطلاعات زیادی در رابطه با این ساحل و ارتباط آن با کشور‌های همسایه دارن. این ساحل انتهایی‌ترین مسیر در چابهار است. خرچنگ‌های موجود در این ساحل از نوع خرچنگ‌های درجه 3 هستند.»

سخن آخر

سفر به خلیج گواتر با طبیعت بکر، مردم خون‌گرم، غذاهای خوش‌مزه و فرهنگ متفاوت، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است. در این مقاله، از دیدنی‌های این خلیج و بهترین فصل سفر به آن گفتیم و با نظرات مردم درباره آن نیز آشنا‌ شدیم. اگر همچنان درباره سفر به خلیج گواتر تردید دارید یا سوالی ذهنتان را مشغول کرده، کافی‌ است با شماره ۱۵۴۸ تماس بگیرید و راهنمایی‌های لازم را از همکاران ما در یوتراوز دریافت کنید.


سوالات متداول

فاصله بندر گواتر تا چابهار چقدر است؟

خلیج گواتر در 150 کیلومتری چابهار نزدیک مرز پاکستان قرار دارد و انتهایی‌ترین نقطه جاده ایران است.

جاهای دیدنی بندر گواتر کدام‌ها هستند؟

برخی از جاهای دیدنی خلیج گواتر عبارت‌اند از: جنگل‌های حرا، کوه‌های مریخی، دریاچه صورتی لیپار، درخت انجیر معابد رمین، بندر بریس و پسابندر.

آیا سفر به بندر گواتر امن است؟

بله، اما به‌‌دلیل هم‌مرز‌بودن این بندر با پاکستان، باید به توصیه‌های ایمنی توجه کنید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز