جاهای دیدنی لنگرود
- ...
- ...
- تعداد کلمات
به استان زیبای گیلان که میروید و همینطور که در مسیر سبز شمال حرکت میکنید جایی در نزدیکیهای لاهیجان به شهر زیبای لنگرود میرسید، شهری سرسبز که رودخانهای زیبا از میانهی آن میگذرد و تا دریای زیبای شمال مسیر کوتاهی فاصله دارد. جاهای دیدنی لنگرود در انتظار شماست.
جاهای دیدنی لنگرود، دیدنیهایی از جنس جغرافیای گیلان سبز است. میگویند لنگرود از لنگر آمده است و اشاره دارد به زمانهایی که کشتی میتوانسته در این شهر لنگر بیندازد. برخی هم میگویند لنگر به معنی سکون است و آرامش و وصل شدنش به رود نشان از رودی دارد که آنقدر آرام حرکت میکند که فکر میکنید ایستاده است. وجهتسمیهی این نام هرچه که باشد سندهای تاریخی نشان میدهند که از قرن ششم هجری قمری این منطقه به نام لنگرود شناخته میشد. یوتراوز شمارا با دیدنیهای لنگرود آشنا میکند.
آنچه درباره دیدنیهای لنگرود میخوانید:
- جاذبههای تاریخی لنگرود
- جاذبههای مذهبی لنگرود
- جاذبههای طبیعی لنگرود
- تفریحات در لنگرود
- بازارگردی در لنگرود
جاذبههای تاریخی لنگرود
در زمانهای دور لنگرود یک بندرگاه پررونق بوده است که کشتیها و قایقهای بزرگی به آن رفتوآمد میکردند. تاریخ پرفرازونشیب لنگرود برمیگردد به دوران شاهعباس صفوی. در آن زمان این منطقه از ایران درگیر نابسامانیها میشود و این نابسامانیها به لنگرود هم میرسد و توسط حاکم آن زمان گیلان در این شهر متوقف میشود. میگویند نادرشاه خیلی سعی کرده است در این شهر پایگاه دریاییای بنا کند. لنگرود در دوران قاجار هم موردتوجه حکومت قرار میگیرد و ساخت و ساز هایی در این شهر انجام میشود.
در لنگرود میتوانید جاذبههای تاریخی متعددی را بازدید کنید:
- خانهی منجمباشی (فشکالی محله، خیابان مدرس)
- پل خشتی لنگرود (در مرکز شهر، جنب میدان انقلاب، روی رودخانهی لنگرود)
- قلعه دیزبن (مسیر لاهیجان به لنگرود)
- خانهی دریابیگی (محلهی راه پشته)
- گورستان وادی
جاذبههای مذهبی لنگرود
بیشتر مردم لنگرود مسلمان هستند و شیعه مذهب. در لنگرود و روستاهای اطرافش چیزی که زیاد به چشمتان میخورد بقعه و امامزاده است. میگویند دلیل وجود امامزادههای زیاد در این منطقه به این خاطر است که نوادگان و وابستگان امامان شیعه را میکشتند و تعداد زیادی از آنها به این منطقه پناه میآوردند و در همینجا زندگی میکردند. اینطور میشود که امروز آرامگاههای زیادی در این منطقه وجود دارد.
امروز اگر در روزهای خاصی که مراسم مذهبی برپاست به لنگرود بروید میتوانید شاهد مراسم مردم لنگرود باشید که با سنتهای این منطقه ترکیب شده است. مردم لنگرود از قوم گیلک هستند و به زبان گیلکی اما با لهجهی مخصوص خودشان که «بیهپیش» نامیده میشود صحبت میکنند.
این هم فهرستی از جاذبههای مذهبی لنگرود:
- مسجد جامع لنگرود (بلوار شریعتی، محلهی بازار)
- مسجد آقا سید حسین (خیابان شهید برکاتی حقیقت، شمال بازار لنگرود)
- بقعه دوازده امام (جاده لیلا کوه، روستای ملا)
- مسجد آقا شیخ حبیبالله (محله راه پشته)
- بقعه سید ابراهیم و میر ابوالحسن (کومله)
- بقعه آقا سید محمد رکج (نزدیک مزار شهدا)
- بقعه آسید خلیل (مسیر راه پشته نزدیک پل بتونی)
- بقعه متبرکه آقا سید حسین کیا (راسته ماهیفروشان، فشکالی محله)
جاذبههای طبیعی لنگرود
لنگرود شهری است نشسته در نوار سبز شمال ایران درست در میان دریای خزر و رشتهکوه البرز؛ یعنی در لنگرود اگر به سمت شمال بروید به کاسپین زیبا میرسید و اگر به سمت جنوب حرکت کنید، میرسید به کوهپایههای زیبای البرز؛ بنابراین وقتی در این شهر هستید میتوانید تمامی زیباییهای منطقهی شمال کشور را در فاصلههای نزدیک از هم ببینید.در لنگرود میتوانید به ساحل زیبای چمخاله بروید و زیباترین خاطرات را از ساحل دریای خزر بسازید و از زیباییهای این ساحل لذت ببرید، یا اینکه بهطرف کوهپایهها حرکت کنید. به بام لنگرود بروید یا از لیلا کوه بالا بروید تا بتوانید معنای واقعی بهشت را زیر پای خود احساس کنید.غیر از اینها خود لنگرود و روستاهای اطرافش پر است از طبیعت و تالابهای زیبایی که سرشار از گونههای مختلف جانوری و گیاهی هستند. اگر در فصل مهاجرت پرندگان باشید میتوانید پرندگان مهاجری را ببینید که به این تالابها میآیند.شهر لنگرود یک شهر جلگهای است و همین امر باعث شده تا باغ و زمینهای کشاورزی در این شهر فراوان باشند. وقتی به این شهر میروید میتوانید همهجا زمینهای برنج و چای و باغهای مرکبات را ببینید. از طرفی وجود رودخانه و نزدیکی آن به دریا هم باعث شده تا صید ماهی نیز در میان مردم شهر رایج باشد.
این هم فهرستی از جذابیتهای طبیعی لنگرود:
- بام لنگرود (میدان شهدای لیلا کوه)
- تالاب کیاکلایه
- تالاب چاف (13 کیلومتری شمال شرقی لنگرود)
- لیلا کوه (جنوب غرب لنگرود)
- عطا کوه
- بام کومله (شهر کومله)
- دریاچه کومله (شهر کومله)
- ساحل چاف و چمخاله (15 کیلومتری لنگرود)
- آبشار ماهی مشو (منطقهی اطاقور)
- پارک جنگلی خرما (روستای خرما کنار شهر لنگرود)
- روستای پرشکوه (در دامنهی کوههای لنگرود)
- روستای بلوردکان (12 کیلومتری شهر املش)
- روستای دیوشل (2 کیلومتری لنگرود در مسیر لنگرود به لاهیجان)
- روستای آبچالکی (کنار شهر لنگرود)
- روستای تپه (کیلومتر 7 جادهی لنگرود به چمخاله)
- روستای لیسهرود (کنار شهر لنگرود)
- روستای چاف
- روستای خالکیاسر (8 کیلومتری لنگرود در مسیر جاده چمخاله)
- روستای سالکویه (کنار شهر لنگرود)
- روستای سیاه منسه (منطقه اطاقور)
- روستای سلوش (بخش کومله)
- روستای فتیده (کنار شهر لنگرود)
- روستای کوشالشاه
- روستای گالشکلام (بخش مرکزی لنگرود)
- روستای گل سفید
- روستای پنو
- شلمان رود
- غار لیاروی (8 کیلومتری روستای بلوردکان لنگرود)
- ییلاق هلودشت (30 کیلومتری املش)
- تالاب سوستان (5 کیلومتری لاهیجان)
تفریحات در لنگرود
لنگرود انگار شهری است که در وسط طبیعتی زیبا و تمامنشدنی ساخته شده است؛ بنابراین بیشتر تفریحات این شهر برمیگردد به گذراندن وقتت در طبیعت و تماشای زیباییهای آن. به هر روستای لنگرود که سر بزنید میتوانید طبیعتی تازه و زیبا ببینید و در هر سمتی که در لنگرود حرکت کنید جایی برای تفریح و تماشا وجود دارد. اگر میخواهید داخل شهر باشید، میتوانید به سمت بام لنگرود بروید که در آنجا انواع تفریحات مختلف وجود دارد. حتی در برخی تالابها هم تفریحاتی مانند قایقسواری وجود دارد.
مکانهای تفریحی لنگرود اینها هستند:
- پارک فجر (رو به روی فرمانداری)
- سورتمه لنگرود (بام لنگرود)
- سینما آزادی (خیابان امام خمینی)
بازارگردی در لنگرود
اگر در لنگرود هستید و دلتان میخواهد بازار بروید، خود را برای رفتن به بازار هفتگی آن آماده کنید؛ زیرا یکی از بهترین بازارهایی خواهد بود که در تمام عمرتان رفتهاید. در این بازار مردم کالاهای تولیدی خود را میآورند و شما میتوانید بهترینهایش را مستقیماً از خود مردم بخرید، از چای و برنج و ماهیهای تازه گرفته تا صنایعدستی زیبای مردم لنگرود که میتواند حصیرهای زیبا باشد و یا انواع و اقسام کالاهای دیگری که لازم دارید.میتوانید همیشه به بازار ماهیفروشان سر بزنید و تازهترین و خوشمزهترین ماهیهای دریای شمال را تهیه کنید و خودتان را به یک ماهی خوشمزه دعوت کنید. غیرازاین بازار محلی لنگرود همیشه باز است تا بتوانید هر کالایی که نیاز دارید را از آن تهیه کنید و یا اینکه در آن گردش کنید.
این هم فهرستی از مراکز خرید و بازارهای لنگرود:
- بازار محلی لنگرود
- چهارشنبهبازار
- بازار ماهیفروشان لنگرود (فشکالی محله)
- مرکز خرید ولیعصر (خیابان شریعتی)
لنگرود را در فصل بهار یا تابستان باید ببینید. البته که پاییز و زمستانش هم بینظیر است و رنگهای زیبای پاییز میتواند تو را به زیباترین تابلوها دعوت کند؛ اما بارندگی و سردی هوا نمیگذارد بتوانید بهراحتی در طبیعت بکرش گردش کنید. بااینحال لنگرود همیشه دیدنی است.