مکانهای دیدنی کرمانشاه را در فصلهای مختلف سال تماشا کنید
- ...
- ...
- تعداد کلمات
کرمانشاه یکی از کلانشهرهای ایران است؛ این کلانشهر بزرگترین شهر کردنشین نیز در ایران زیبای ما به شمار میرود. کرمانشاه شهری با آدابورسوم کهن، دیار شیرین و فرهاد، دیار سنگ و آب، دیار دلیر مردانی که زاده، شیرزنان هستند و دیار پهلوانان است. مکانهای دیدنی کرمانشاه در فصلهای مختلف سال شما را شگفتزده میکنند.
در استان کرمانشاه حدود 4000 جاذبه تاریخی شناسایی شده است که نشان از قدمت این سرزمین کهن دارد. علاوه بر جاذبههای تاریخی، جاذبههای فرهنگی و گردشگری این استان هم به نوبه خود، عالی و تماشایی هستند. وجود مکانهای دیدنی بسیار در استان کرمانشاه سبب شده است که هر ساله گردشگران و تاریخدوستان از شهرهای مختلف کشورمان به این مقصد سفر کنند. بیستون، طاق بستان، سراب صحنه، باغ گل و پارک کوهستان تنها تعداد کمی از انبوه این مکانهای تاریخی و طبیعی به شمار میروند. از جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی این استان در چه فصلی دیدن کردهاید؟ در ادامه با یوتراوز همراه شوید تا به مکانهای دیدنی استان کرمانشاه در چهار فصل سال سفر کنیم.
آنچه از مکانهای دیدنی کرمانشاه در فصلهای مختلف سال میخوانید:
- کرمانشاه چهار فصل
- تماشای بهار با لنز دوربین کرمانشاه
- تابستان خود را در کرمانشاه بگذرانید!
- چرا باید در فصل پاییز به کرمانشاه سفر کنیم؟
- زمستان در کرمانشاه، تجربهای سرد اما به یادماندنی
کرمانشاه چهار فصل
استان زیبای کرمانشاه یکی از استانهایی است که میتوان هر روز سال به آن سفر کرد و از آن لذت برد. استانی چهار فصل با رودهای خروشان، دشتهای وسیع، غارهای تاریخی و مرموز، جنگلهای سرسبز و باغهای چشمنواز که بسیار اعجابانگیز هستند. در ادامه به مکانهای دیدنی و تاریخی این استان در فصلهای مختلف میپردازیم.
تماشای بهار با لنز دوربین کرمانشاه
بهار در کرمانشاه با شکوفههای صورتی، سفید و لالههای سرخ معنا پیدا میکند. به تماشای سفر بهاری در مکانهای دیدنی استان کرمانشاه، مینشینیم.
صحنه، شهر عجایبها
در شهرستان صحنه استان کرمانشاه، جاذبههای بکر و زیبایی وجود دارد. گوردخمه، تخت شیرین، منطقه امروله و دالاخانی، سراب صحنه، گروس، بید سرخ، مریم و.. از جمله مکانهای دیدنی این شهر به شمار میروند. یکی از زیباترین مکانهای شهرستان صحنه، سرآب صحنه یا دربند صحنه است که گردشگران بسیاری را به خود جذب کرده است. سرآب صحنه، درون درهای سرسبز قرار گرفته است و میتواند مکانی بسیار عالی برای گردش و سفر در فصل بهار باشد.
بوی خوش شکوفه باغهای میوه در هنگام عبور از این منطقه به مشام میرسد، بهراستی که بوی زندگی میدهند! یکی دیگر از جذابیتهای شهرستان صحنه، بهم پیوستن چهارچشمه است که سبب تشکیل آبشاری زیبا و دیدنی شده است. آب این چشمهها علاوه بر تشکیل آبشار، برای مردم این شهر، درهها و درختان هم بسیار مهم است. این چشمهها آب گوارا و شیرینی دارند که تأمینکننده آب شرب مردم شهر نیز محسوب میشوند. طبیعت سرآب صحنه، باعث طراوت و شادابی روح انسان میشود؛ پس برای شادابی روح خود به صحنه سفر کنید.
باغ گلها، تکهای از بهشت در کرمانشاه
جاذبهای بینظیر، رنگارنگ و خوشبو، به نام باغ گل در شهر کرمانشاه، قرار دارد. شهر کرمانشاه بعد از شهر اصفهان، دومین شهر دارای باغ گل در ایران است. این باغ گل حدود 4000 هزار نوع گونهی گیاهی را درون خود جای داده است. گلهای این باغ بزرگ در چهار باغ مجزا به نامهای گلهای ایرانی، ایتالیایی، فرانسوی و ژاپنی تقسیم شدهاند. باغی سراسر از گل و گیاهان تزئینی و دیدنی که روحت را نوازش میدهند.
باغ گل کرمانشاه میتواند یکی از بهترین مکانها برای گذراندن لحظاتی شاد و لذتبخش باشد. برای ساخت این باغ از بهروزترین و جدیدترین تکنیکها و روشها استفاده شده است. در مورد گلها و گیاهان مختلف اطلاعاتی دارید؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت است که چقدر خوب، اگر نه اصلا نگران نباشید، چراکه کارشناسان متخصصی در این زمینه هستند که به شما کمک خواهند کرد.
این باغ علاوهبر گلهای مختلف و متنوع بخشهای متفاوت دیگری هم دارد. این بخشها شامل: تپههای چمنی، آکواریوم، باغ صخرهای، و آبراهی است که توانسته زیباییهای این باغ را صدچندان کند. دوستداران گل و طبیعت از شهرهای مختلف برای دیدن این باغ، به کرمانشاه سفر میکنند. خانوادهها این باغ را در فصل بهار به عنوان گشتوگذار و تفریح بهاری برمیگزینند. این باغ باشکوه و زیبا برای عموم مردم رایگان و قابل دسترس است. با سفر به این باغ میتوانید عکسهای زیبایی را به ثبت برسانید.
آبشار سه طبقه، آبشار پیران
آبشار پیران یا آبشار ریجاب یکی از بلندترین آبشارهای ایران به شمار میرود. آبشار پیران به گویش زیبای کردی «ریژآوو» از دو بخش «ریژ» به معنی ریختن و «آوو» که همان آب است، تشکیل میشود. آبشار پیران در شهرستان سرپل ذهاب قرار گرفته است. این آبشار از بالا به روستای ژالکه و از پایین به روستای پیران منتهی میشود. آبشار پیران از سه طبقه تشکیل شده است. طبقه سوم در بالای کوه و در آغوش درختان پنهان شده است. طبقه اول و دوم ارتفاع زیاد و طبقه سوم ارتفاع کمتری نسبت به دو طبقه قبل دارد. این آبشار حدود صد متر ارتفاع دارد.
آبشار پیران منظرهای بینظیر از دوستی آب، کوه و درخت را به نمایش گذاشته است. در کنار آبشار با جوش و خروش بسیاری که دارد، درختان موجود در اطراف آن را هم نباید از قلم انداخت. درختانی مانند: بلوط، پسته کوهی، زالزالک، گردو، انار، چنار، آلبالوی وحشی و تمشک وحشی که در فصل بهار شکوفههای آنها شکفته و رخ مینمایند.
در قسمت پایینی آبشار پیران میتوانید تنی به آب بزنید واز خنکای آن لذت ببرید. به عکاسی علاقهمند هستید؟ پس دوربینتان را فراموش نکنید چراکه بعد از تماشای آبشار پیران و عکس نگرفتن از این منظره زیبا و کمنظیر، افسوس خواهید خورد. از بالای آبشار مکانهای تاریخی که در نزدیکی این منطقه وجود دارند قابل مشاهده هستند. مکانهایی مانند: قلعه یزدگرد که بالای کوههای دالاهو قرار دارد، قبرستان و آرامگاه ابودجانه و سراب اسکندر را خواهید دید. در واقع با رفتن و دیدن از این آبشار با یک تیر دو نشان خواهید زد. نکته قابلتوجه آبشار پیران، قرارگیری و به ثبت رسیدن این آبشار در لیست میراث طبیعی کشور است.
تابستان خود را در کرمانشاه بگذرانید
تابستان کرمانشاه با پرتوهای فروزان نور آفتاب که ریسمانی شدهاند برای نگاه داشتن خورشید در وسط آسمان آغاز میشود. خورشید دست مهربان خود را با نور تابانش بر سر درختان میوهی ونوشک (پسته کوهی) و گرکه (نوعی طالبی) میکشد. همراه با فصل تابستان به مکانهای دیدنی کرمانشاه میرویم.
کتیبه بیستون؛ یادگار داریوش
کتیبه بیستون از یادگاریهای بهجا مانده از سخنان ارزشمند داریوش کبیر است. این کتیبه به ما قدمت، اصالت و شکوه ایران عزیز را یادآور میشود. کتیبه بیستون بر بلندای کوه تعبیه شده است و این خود نشاندهنده اهمیت و توجه داریوش نه فقط به مردم حال بلکه برای آیندگان نیز بوده است. این کتیبه جزو هفتمین اثر ثبت شده ایرانی در یونسکو است.
درباره متون نوشته شده روی این کتیبه دانشمندان بسیاری سخنها گفتهاند؛ مثلا: «دیودر سیسیلی» این نوشتهها و سنگ نبشته را به الهه سمیرامیس و صد نفر از نیزهداران که در کنار او هستند نسبت داده است. «ابن حقول» جغرافیدان ایرانی این نقش کندهها را به مکتب خانهای تشبیه کرده است که معلم دانشآموختگان را در یک صف قرار داده و با تسمهای در دست میخواهد آنها را تنبیه کند. اما متاسفانه همه این تشبیهات و تصورات نادرست بودهاند چراکه بعد از رمزگشایی و کشف معنی نوشتههای روی این کتیبه از طریق فارسی باستانی، مشخص شد که در واقع این تصاویر مربوط به داریوش کبیر و دو سردارش به همراه ده شورشگر است. مفهوم این تصویر سرکوب و سرنگونی این متجاوزان است. روی این کتیبه با سه نوع خط نوشتههایی کندهکاری شده است. این سه خط شامل: فارسی باستان، ایلامی نو، بابلی نو و اکدی است. دیدن این کتبیه و اختصاص دادن ساعاتی برای بازدید از این مکان تاریخی برای هر ایرانی امری واجب است.
غار پرآو، اورست غارهای جهان
غار پرآو که در گویش کردی به معنی پر آب است از خطرناکترین و مرگبارترین غارهای ایران به شمار میرود. در ابتدا باید حدود سه هزار متر از کوه پرآو بالا رفته، سپس به دهانه غار خواهید رسید. باورش بسیار سخت است که در این کوه زیبا و شگفتانگیز، غاری مخوف و رازآلود داشته باشد. غار پرآو بزرگترین غار عمودی ایران نیز به شمار میرود. این غار به دلیل طولانی بودن به اورست غارهای جهان نامگذاری شده است.
غارها در مجموع سه نوع هستند؛ غارهای عمودی کامل، غارهای افقی کامل، غارهای تلفیقی، که غار پرآو از نوع تلفیقی غارها است. در غار پرآو یخچالهای زیرزمینی بسیاری وجود دارد که از ذوبشدن این یخچالها، آبی جاری در این غار به وجود آمده است. این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی در استان کرمانشاه در سال 1389 به ثبت رسیده است. این غار گذرگاههای سخت و خشنی دارد که گویی طبیعت تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا این مکان صعبالعبور ساخته شود. رفتن و بازدید از این غار برای افراد ماجراجو و شجاع بهترین مکان است. به دلیل سردی و وجود یخچالها بهترین زمان بازدید از این غار فصل تابستان است.
درخت شیرین و فرهاد
درخت رحمت که مردم کرمانشاه به آن درخت شیرین و فرهاد میگویند، نام درختی 700 ساله است. این درخت در محوطهی تاریخی طاق بستان قرار دارد. این درخت در واقع چنار 37.7متری است که هم از نظر طبیعی و هم از نظر تاریخی دارای ارزش بسیاری است. دهقانان ایرانی به درختان چنار به دلیل پر عمرترین و عظیمترین درخت، شاه درختان میگویند. یکی از بهترین خصوصیتهای خاص درخت چنار پوستاندازی هرساله این درخت است که بعد از پوست انداختن، شاخههای سبز رنگ جدیدی بر تن این درخت پوشیده میشود.درخت رحمت بنابر تخمینها در روز 12 اسفند ماه متولد شده است که در روز 12اسفند سال 1397، مردم کرمانشاه به مناسب تولد 596 سالگی این درخت مراسمی برگزار کردهاند. مردم کرمانشاه این درخت را نماد کهنسالی و قدمت میدانند. درخت رحمت بعد از درخت سرو ابرکوه دومین درخت کهنسال ایران به شمار میرود. دار پهلوان و درخت سالخورده طاق بستان نامهای دیگر این درخت هستند. به گفته و نقل گذشتگان این درخت توسط شیرین برای فرهاد کاشته شده است. در کنار این درخت گرفتن عکسهای یادگاری، میتواند تصویری زیبا را به ثبت برساند. بهترین زمان بازدید از این درخت در تابستان است.
سرآب نیلوفر، سرای نیلوفرهای آبی
سرآب نیلوفر استان کرمانشاه در دامنه کوه کماجار قرار دارد. برخی افراد سراب موجود در کویر و بیابان را با سرآب نیلوفر که مکانی پر از آب و آبادانی است اشتباه میگیرند که تصوری نادرست است. این سرآب زیبا با گلهای نیلوفر آبی بسیار جذاب و دیدنی است. این نیلوفرها درون دریاچه کوچکی قرار گرفتهاند. وجود این دریاچه سبب خوش آب و هوایی این منطقه شده است. این نیلوفرها در فصل تابستان میرویند؛ برگهای خود را میگشایند و سرتاسر دریاچه را غرق در زیباییهای خود میکنند. گلهای سفید رنگ، روی دریاچهی آبی رنگ قابی شگفتانگیز را به وجود میآورند.
در این دریاچه شما علاوه بر لذتبردن از تماشای نیلوفرها، میتوانید با قایقهای کوچک به دل دریاچه بزنید و از نزدیک این نیلوفرها را لمس کنید. آب دریاچه نیلوفر از چشمههای اطراف تأمین میشود. در این دریاچه موجودات آبزی، مانند ماهی سونگ طلایی هم زندگی میکنند. در تابستان پرندگان مهاجر مهمان این دریاچه میشوند. برخی افراد معتقد هستند که درون این دریاچه غارهای عمیقی وجود دارد و گنجینههای خسرو پرویز پادشاه ساسانی درون این غارها قرار دارد. این دریاچه شگفتانگیز میتواند مکانی جذاب برای دوستداران طبیعت و محیط زیست باشد.
چرا باید در فصل پاییز به کرمانشاه سفر کنیم؟
پاییز، فصل نقاشی خداوند و دیدنیهای طبیعت که به رنگ نارنجی، زرد و قرمز در آمدهاند. در پاییز کرمانشاه به طاق بستان، روستای اورامانتخت و سرآب قنبر رفته تا از زیباییهای این مکانها در پاییز دیدن کنیم.
موزه پارینه سنگی، به قدمت سنگ و استخوان
موزه پارینه سنگی یکی از قدیمیترین موزههای استان کرمانشاه است. این موزه نخستین موزه پارینه سنگی در خاورمیانه است که در لیست موزههای تاریخی جهان قرار دارد. این موزه با شکوه توسط فریدون بیگلری و علیرضا مرادی در سال 1386 تاسیس شده است. قدیمیترین اثر این موزه که در رابطه با ابزار سنگی است، به حدود یک میلیون سال پیش باز میگردد. این اثر در کشف رود منطقه خراسان به دست آمده است.
در سراسر کشور هرچه آثار از دوران پارینه سنگی کشف شده است را به این موزه آوردهاند. این آثار کشف شده از مکانهایی مانند: غار شکارچیان، غار مرتاریک و غار وزمه به این موزه انتقال داده شدهاند. این موزه تاریخی و با شکوه از 4 بخش مجزا تشکیل شده است. بخش اول شامل؛ ابزارآلات دوران پارینه سنگی است، بخش دوم شامل؛ استخوانهای انسان، حیوانات (پیدا شده از منطقه زاگرس) و فسیلهای کشفشده از غار وزمه است، بخش سوم شامل؛ ابزارآلات دوران دیرینه سنگی است، بخش چهارم نیز شامل؛ ابزار و استخوانهای مربوط به اواخر عصر حجر در این موزه میشود.
موزه پارینه سنگی کرمانشاه، به عنوان موزه مادر شناخته میشود. این موزه مجموعهای کمنظیر از ابزار آلات سنگی مانند سنگهای مادر، تبر دستی و استخوانهای بدن و سر انسان را نگهداری میکند. در این موزه مولاژ (تندیسهای کالبد شناسی) انسان در حال شکار و در حالتهای مختلف به نمایش گذاشته شده است. رفتن و بازدید از این موزه در پاییز میتواند بهترین کار باشد.
تالاب هشیلان، زیستگاه بوتیمار و حواصیل
تالاب هشیلان از بهترین جاذبههای طبیعی کشورمان به شمار میرود. در واقع نام این تالاب بر اساس گویش زیبای کردی از دو بخش«هشی و لان» تشکیل شده است که به معنای مار و خانه یا لانهی مار است. تالاب هشیلان به دلیل وجود انبوه مار آبی و مار چلیپر (نوعی مار آبی)، به هشیلان معروف شده است. این تالاب در نزدیکی دهستان الهیار خانی قرار دارد.
با شروع باران و کمی سرد شدن هوا پرندگان مهاجر به تالاب هشیلان سفر میکنند. پرندگان ساکن این تالاب شامل: بوتیمار یا غمخورک که پرندهای است زیبا با گردنی کوتاه، حَواصیل یا مرغ ماهیخوار، لک لک، غاز خاکستری یا غاز پا خاکستری، فلامینگو، اردک سر سبز و پلیکان هستند. علاوه بر گونههای مختلف پرندگان، جانورانی از جمله گرگ، روباه، خرگوش، شغال، گربه وحشی و موش هم در این منطقه به وفور دیده میشود. اینجا بهترین مکان برای پرندهنگرها است.
طاق بستان، شاهد تاریخ ساسانی
طاق بستان یکی از آثار منحصر به فرد تاریخی از زمان ساسانیان است. طاق بستان شاهد صحنههای مختلف تاریخی بوده است. از تاجگذاری اردشیر دوم تا تاجگذاری شاهپور دوم و سوم و... . قرارگیری کوه و چشمهی طبیعی در نزدیک طاق بستان سبب جذب گردشگر بیشتر در این منطقه شده است. سنگنگارهای معروف در طاق بستان وجود دارد که نقش روی آن شکارگاه سلطنتی است. این سنگنگاره اولین تابلوی سنگی درجهان است که با دقت و ظرافت تمام ترسیم شده است. در قسمت طاق بزرگ نقشهایی از زنان موسیقیدان حکاکی شده، به چشم میخورد. این نقش در واقع تلفیق هنرهای نقاشی و موسیقی است. تماشا و گشتزدن در این مکان، کاری لذتبخش و هیجانانگیز است.
اورامان تخت، هزار ماسوله کرمانشاه
اورامان تخت یکی از روستاهای دیدنی و شگفتآور در درهای ما بین کوهستانهای کرمانشاه قرار گرفته است. این روستا به دلیل نوع معماری خانهها، به هزار ماسوله معروف شده است. خانههای پلکانی، عبور رودخانههای سیروان و لیله، درختان زرد و نارنجی، جذابیت روستای اورامان تخت را دو چندان کرده است. روستای اورامان تخت با طبیعتی بکر مقصدی مناسب برای لذتبردن از فصل پاییز است. در کنار این روستای زیبا میتوان به دریاچه (تالاب) زریوار نیز اشاره کرد. تالابی که از هیچ چشمهای، سرچشمه نگرفته است. آب موجود در این تالاب بسیار گوارا است و در جهان به عنوان منحصر به فردترین تالاب شیرین جهان شناخته میشود.
سرآب قنبر، سرآبی در کوه سفید
سرآب قنبر در قسمت جنوبی شهر کرمانشاه، در دامنه کوه سفید قرار گرفته و توسط مراتع احاطه شده است. سرآب قنبر منطقهای زیبا و حیرتانگیز با کوچه باغهایی باصفاست. این کوچه باغها در فصل پاییز بسیار تماشایی و دیدنی هستند.
زمستان در کرمانشاه؛ تجربهای سرد اما به یادماندنی
زمستان فصل سرما و برف، فصل عروسی زمین است. عروس سپیدپوش خوش بر و رو! زمستان کرمانشاه به دلیل کوهستانی بودن این منطقه سرد و برفی است. اما چه کسی از سرما واهمه دارد؟ دیدن زیباییهای این استان آنقدر هیجانانگیز است که انسان را وادار به رفتن و تماشای کوهستان دالاهو، رشتهکوه آتشگاه و پارک کوهستان میکند تا لذتی متفاوت را تجربه کنید.
کوهستان دالاهو، کوه عقاب و آهو
کوهستان دالاهو در شهرستان دالاهو قرار دارد. علت نامگذاری این شهرستان هم وجود همان کوه است. دالاهو در گویش کردی از دو بخش «دال» و «آهو» تشکیل شده به معنی (عقاب و آهو) است. دامنههای این کوهستان در فصل زمستان، پوشیده از برف است. انجام تفریحات زمستانی در این منطقه میتواند لحظات خاطرهانگیزی را برایتان رقم بزند.
رشتهکوه آتشگاه، آتشکده زرتشتیان
رشتهکوه آتشگاه یا هاتشگاه از جمله رشته کوههای فرعی زاگرس است. این رشتهکوه در قسمت جنوبی شهر پاوه و در روستای خانقاه قرار گرفته است. صعود قله آتشگاه میتواند ورزشی هیجانانگیز در فصل زمستان باشد. به دلیل بلند بودن این قله، در زمان زرتشتیان، از آن برای روشن کردن آتش و پیغامرسانی استفاده میکردند. آتش در این آتشکده حدود 750 الی 800 سال همواره روشن بوده است. آثار و نشانههای زیادی از دوره قبل از اسلام در این رشتهکوه یافت شده است. فتح این قله و تماشای این نشانهها، گردش تاریخی و ورزشی در فصل زمستان محسوب میشود.
پارک کوهستان، بام کرمانشاه
پارک کوهستان از نظر چشمانداز فوقالعاده به شهر کرمانشاه، یکی از بهترین پارکهای این شهر محسوب میشود. این پارک زیبا را میتوان به بام کرمانشاه نیز لقب داد. پارک کوهستان شهر کرمانشاه در نزدیک طاق بستان قرار گرفته است. میتوانید بعد از تماشای زیباییهای طاق بستان به پارک کوهستان بروید و گردشی زمستانی را در این مکان تجربه کنید.
مکانهای دیدنی استان کرمانشاه در هر فصلی زیبا هستند. تفاوتی ندارد کدام فصل را برای رفتن به کرمانشاه انتخاب کنید چراکه در هر فصل مکانی منحصر به فرد برای تفریح و لذت خواهید یافت.