ورود
Armenian church in Ahvaz
سورت مسروپ، شبان نیکو و کلدان؛ 3 کلیسای مهم در شهر اهواز

کلیساهای اهواز را از نزدیک ببینیم

زمان برای مطالعه 4 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

اهواز مقصدی محبوب در جنوب غربی کشورمان است که جاهای دیدنی بسیاری برای ارائه به گردشگران دارد. کلیساهای اهواز از دیدنی‌ترین مکان‌های این شهر هستند که گردشگران بسیاری را برای بازدید از خود فرا می‌خوانند.

اهواز به‌عنوان یک مقصد توریستی در جنوب کشورمان جاهای دیدنی بسیار زیادی از تاریخی و فرهنگی گرفته تا هنری و مذهبی دارد. نام این شهر به دلیل اهمیتی که در دوران جنگ تحمیلی برای ایرانی‌ها داشته، هنوز بر سر زبان‌ها است. از مکان‌های دیدنی مرکز استان خوزستان می‌توان به کلیساهای اهواز اشاره کرد. گرچه دیدنی در این شهر بسیار است اما این بار از شما می‌خواهیم با یوتراوز هم‌سفر شوید و 3 کلیسای مهم اهواز را بیشتر بشناسید.

سه کلیسا در شهر اهواز که توجه شمارا جلب می‌کنند:

کلیسای سورت مسروپ، کلیسای پاکی و تطهیر اهواز

inside o fArmenian church in Ahvaz

کلیسای سورت مسروپ یکی از سه کلیسای موجود در شهر اهواز است که همچنان باشکوه توجه هر بازدیدکننده‌ای را جلب می‌کند. از بیرون که به آن نگاه بیندازید، بنایی حیرت‌انگیز را خواهید دید. گنبدهای چندضلعی مروارید رنگ، سقف شیروانی دوتکه، تراس‌ کوچک اما چشم‌انداز رو به شهر و درب چوبی که توسط منحنی‌های آجری رنگی احاطه شده است. این‌ها ویژگی‌های ظاهری این ساختمان هستند.
به هر سوی این کلیسا که نگاه بیندازید آثار تاریخی و نمای شگفت‌انگیز آن را بهتر درک خواهید کرد. داخل کلیسا که وارد شوید اول‌ازهمه فضای داخلی آن نگاهتان را به خود جلب می‌کند. تابلو‌های کوچک و بزرگ از حضرت عیسی (ع) به زیبایی بر روی دیوار واقع‌شده‌اند. لوستر‌های بزرگ نورافشانی می‌کنند و داخل کلیسا را به‌خوبی نشان می‌دهند. نیمکت‌های چوبی که داخل سالن کلیسا قرار دارند محلی برای نشستن عبادت‌کنندگان هستند؛ اما نگران نباشید شما هم خواهید توانست روی آن‌ها نشسته و از حال‌وهوای معنوی آن بهره ببرید.
اگر بتوانید به پشت‌بام کلیسای سورن مسروپ بروید، در‌های کوچک چوبی را خواهید دید که بر گرد گنبد روی پشت‌بام قرارگرفته‌اند.
سورت مسروپ، کلیسایی برای همه مذاهب است. با ورود شما به این کلیسا خواهید دید که چگونه کشیش‌ها به استقبالتان می‌آیند. دیدن مسلمانان در کنار مسیحیانی که به‌صف نماز ایستاده‌اند، نشان از مهر و محبت میان مسیحیان و مسلمانان اهوازی است. اگر روز یکشنبه به این کلیسا بروید شنیدن صدای ناقوس که در گنبد‌های این کلیسا می‌پیچد برایتان دل‌نشین خواهد بود. گویا این صدا شمارا به سکوتی معنوی دعوت می‌کند.

تاریخچه سورت مسروپ

magnificent Armenian church in Ahvaz

کلیسای سورت مسروپ قدمتی از دوران پهلوی دارد. مسروپ در لغت به معنای «مقدس» است. این کلیسا توسط فردی به نام ترداد داویدیان در سال 1347ساخته شده است. ترداد کارمند شرکت نفت برای راحتی عبادت ارامنه اهواز، این کلیسا را در گوشه‌ای دنج از شهر ساخته است. ترداد با ساختن کلیسای سورت مسروپ به شهرت رسید و هنوز هم فردی ارزشمند برای مسیحیان به ‌شمار می‌رود.
کلیسای تاریخی سورت مسروپ در حال حاضر نسبت به قبل بازدیدکنندگان کمتری دارد؛ اما هنوز هم پذیرای گردشگران علاقه‌مندان و مسیحیان ساکن اهواز است. این کلیسا با معماری فوق‌العاده و مهمان‌نوازی کشیش‌ها میزبان گردشگرانی است که به بناهای مذهبی علاقه‌مند هستند. اگر به اهواز سفر می‌کنید حتما سری به کلیساهای اهواز بزنید.

کلیسای شبان نیکو

شبان نیکو کلیسای دیگری در شهر اهواز است که نسبت به کلیسای سورت مسروپ بازدیدکنندگان کمتری دارد. نمای خارجی این کلیسا هم از گنبدهای مخروطی شکل تشکیل شده است که بر بلندای خود صلیبی دارند. درختان سبز و انبوه حیاط این کلیسا را پر از آرامش کرده‌اند. هنگامی‌که وارد حیاط می‌شوید حس و حال خوبی به شما دست می‌دهد.
خوب است بدانید که درب این کلیسا بر روی همه‌ی مذاهب و ادیان گشوده است. این کلیسا که محل عبادت ارمنی‌های پروتستان است، شباهت بسیاری به کلیسای سورت مسروپ دارد.
به دلیل تعداد کم بازدیدکنندگان این کلیسا تقریبا به حالت نیمه متروکه در آمده است. بی‌توجهی افراد سبب شده تعداد بازدیدکنندگان بسیار کمتر از قبل باشد. حال‌آنکه این کلیسا می‌تواند برگی از تاریخ ما باشد و چه حیف است به دست فراموشی سپرده شود.

کلیسای کلدان کاتولیک آشور

Christians Catholic church

سومین کلیسای شهر اهواز کلدان کاتولیک آشور نام دارد. این کلیسا در خیابان نادری اهواز واقع شده و به همین دلیل برخی به آن کلیسای نادری هم می‌گویند. کلیسای کلدان کاتولیک آشور معماری شگفت‌انگیز و منحصربه‌فردی دارد. این کلیسا از یک حیاط بزرگ و مرکزی و سالن‌های اطراف آن تشکیل شده ‌است. روی دیوار بیرونی این بنا تابلو‌های فلزی یا سنگی با متن تشکر از حضرت مریم (ع) قرار دارند. ورودی کلیسای کلدان کاتولیک آشور سایه بانی آجری است که توسط ستونی پابرجا و استوار است. در بالای سایه‌بان، گنبدی کوچک و ناقوسی در آن قرار دارد که در بدو ورود آن‌‌را خواهید دید. درب‌ شیشه‌ای رنگی که بر روی آن‌ طرح‌های گل و نقش‌ونگارهای فلزی تعبیه شده‌اند هم نمای کلیسا را خاص‌تر جلوه می‌دهد.
داخل کلیسا که وارد شوید مجسمه‌ی حضرت مریم (ع) را با لباس آبی‌رنگ که در هاله‌ای از نور درون محفظه‌ای سنگی قرار گرفته است، می‌توانید ببینید. گل‌های صورتی رنگی؛ مجسمه حضرت مریم (ع) را در بر گرفته‌اند و این باعث شده تا زیبایی مجسمه حضرت مریم (ع) بیشتر به چشم آید. صلیب چوبی نصب شده بر روی دیوار سالن این کلیسا و پایه‌های چوبی که بر روی آن‌ها نقاشی‌ از حضرت مریم (ع) که حضرت عیسی (ع) را در آغوش گرفته است، یکی دیگر از زیبایی‌های کلیسای کلدان کاتولیک آشور است.
تابلو‌های نقاشی از حضرت عیسی (ع) که به صلیب کشیده شده است، بر روی دیوار را می‌توانید ببینید. کلیسای کلدان کاتولیک آشور به دست کشیشی به نام فیلیپوس در سال 1964 دوباره با طرح متفاوتی ساخته شد. متاسفانه از بنای قبلی یعنی بنای قبل از سال 1964 اطلاعات دقیقی در دست نیست. این کلیسا در سال 1394 توسط مسئولین بخش باستان‌شناسی و تاریخی مرمت شد و در معرض دید عموم مردم قرار گرفت.
شرایط حال کلیسای کلدان کاتولیک آشور چگونه است؟
کلیسای کلدان کاتولیک آشور با محوطه و سالن منحصربه‌فرد، تعدادی بازدید کنند دارد. این کلیسا به لطف مرمت توانسته مقصدی برای گردشگران و تاریخ دوستان باشد. توجه به این نوع بنا‌ها می‌تواند سبب حفاظت از بنا‌های تاریخی در شهر زیبای اهواز شود.

سخن آخر:

کلان‌شهر اهواز به دلیل قرار گرفتن در جنوب ایران، آب‌وهوای گرمی دارد. بهترین زمان سفر به این شهر فصل زیبای پاییز یا ماه‌های مهر تا آذر است. فصلی که بیشتر نقاط ایران سوز و سرمای پاییزی دارد؛ اهواز با آن هوای بهاری دل‌نشین بسیار دیدنی است. تماشای کلیساهای اهواز و آشنایی با ادیان دیگر برایتان تجربه جالبی خواهد بود. چه خوب است که با سفر به شهرهای مختلف درباره مکان‌های تاریخی آن‌ها اطلاعاتی کسب کنیم.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز