اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان در بردسکن
- ...
- ...
- تعداد کلمات
در اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان تجربه یک زندگی سنتی را در روستای کبودان به دور از شلوغی و هیاهوی شهر خواهید داشت. این خانهبوم که 150 سال قدمت دارد، یادگار سبک معماری دوران پهلوی اول و پیش از آن است. اما آنچه به این خانه ارزش میدهد، تنها قدمت تاریخیاش نیست، بلکه تجربه سبک زندگی بومی است که آنرا بیش از هر چیزی ارزشمند میکند.
اقامتگاه بومگردی سبنی یکی دیگر اقامتگاههای پایدار در خراسان رضوی است که در 18 کیلومتری شهرستان بردسکن در روستایی موسوم به «کبودان» واقع شده است تا پذیرای مهمانهایی باشد که سادگی و دور از تشریفاتبودن را سبکی برای سفرهاشان انتخاب کردهاند. در این مقاله با مجله گردشگری یوتراوز همراه باشید تا با اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان در شهرستان بردسکن بیشتر آشنا شوید.
آنچه درباره اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان میخوانید:
- پیشینه و معماری سنتی اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان
- موقیعت مکانی کبودان و اقامتگاه سبنی
- نزدیکترین مکانهای دیدنی به اقامتگاه سبنی
- امکانات و خدمات اقامتگاه سبنی کبودان
پیشینه و معماری سنتی اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان
خانهبوم سبنی که در روستای کبودان واقع شده 150 سال قدمت دارد. این خانه قدیمی که از سبک معماری سنتی دوران پهلوی بهره میبرد در سال 1395 مرمت و بازسازی شد تا بهعنوان اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان فعالیت خود را آغاز کند و پذیرای مهمانانهایی باشد که سفر به روستا و تجربهی زندگی بومی دغدغه آنها است.
خانهبوم سبنی در زمینی به مساحت 150 متر و زیربنای 100 مترمربع در دوطبقه ساخته شده است که در مجموع 5 اتاق برای پذیرایی از مهمانان دارد. معماری این خانه به سبک خانههای روستایی است تا گردشگران یک زندگی سنتی و آرام را بهدور از شلوغی و هیاهوی شهر در روستان کبودان تجربه کنند.
نامگذاری این خانه به «سبنی» از معنای آن به گویش محلی یعنی سمنو انتخاب شده است و دلیل آن هم مراسم سمنوپزانی است که هرسال پیش از سال نو انجام میشود.
موقعیت مکانی کبودان و اقامتگاه سبنی
اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان در روستای کبودان و در فاصله 18 کیلومتری از شهرستان بردسکن در استان خراسان رضوی واقع شدهاست. این اقامتگاه بومگردی در یک منطقهی کوهپایهای خوش آبو هوایی قرار دارد که میتوانید آرامش لذتبخشی را در آن تجربه کنید. فاصله اقامتگاه تا مشهد 302 کیلومتر است که برای رسیدن به آن تقریبا 3 ساعت و 49 دقیقه را با خودرو شخصی در راه خواهید بود. اگر با هواپیما به سبزوار سفر کردهاید، فاصله فرودگاه تا این اقامتگاه 113 کیلومتر است که چیزی در حدود 1 ساعت و 49 دقیقه را در راه خواهید بود. اگر با اتوبوس به بردسکن سفر کردهاید، فاصله پایانه مسافربری بردسکن تا این اقامتگاه 21.5 کیلومتر است که تقریبا 28 دقیقه را در راه هستید.
نزدیکترین مکانهای دیدنی به اقامتگاه سبنی
این خاصیت همه اقامتگاههای بومگردی است که به شاخصههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی در اطراف خود دسترسی داشته باشند. اقامتگاه سبنی هم خالی از این لطف نیست. اگر به روستای کبودان سفر میکنید، میتوانید بازدید از این بناها را در برنامه کاری خود قرار دهید.
رباط کبودان
قدمت بنای تاریخی رباط کبودان به دوران قاجار باز میگردد. رباط کبودان در تاریخ 18 شهریورماه سال 1377 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. معماری رباط کبودان اینگونه است که شامل طرح و نقشه یک ایوانی مشتمل بر حیاط مرکزی، دوازده اتاق، نمازخانه، فضایی برای نگهداری چهارپایان یا به عبارتی دیگر اصطبل و دیگر فضاهای گوناگون در این بنای تاریخی است.
منار فیروز آباد
منار فیروزآباد یکی دیگر از بناهای تاریخی مشهور متعلق به قرن پنجم هجری قمری یعنی اوایل دوره سلجوقیان است. منار فیروز آباد در 17 کیلومتری جنوب شهر بردسکن واقع شده است. این منار به شکل استوانهای است که بهصورت دولایه از آجر ساخته شده است. ارتفاع اولیه این بنای تاریخی 24 متر بوده اما در اثر فرسایش در طول زمان، ارتفاع آن در حالحاضر 18 متر است. منار فیروز آباد از چهار جهت به فاصله حدود 8 متر دارای ستونهای زیرزمینی است که از این بنا در مقابل باد و طوفان محافظت میکنند. همچنین دو کتیبه در بالا و پایین منار به خط کوفی وجود دارد که دارای مضامین مرتبط با آیات قرآنی، تاریخ بنیان و بانی اثر است.
کفه نمکی بردسکن
در جنوب شهرستان بردسکن، 12 کیلومتری جنوب روستای رحمانیه و در بخش شهرآباد یک کفه نمک طبیعی واقع شده است. این کفه نمک از سطح دریاهای آزاد 805 متر ارتفاع دارد. وسعت تقریبی آن 7888 هکتار است که بر اساس مباحث زمینشناسی متعلق به دوران سوم (کرتاسه) و چهارم (آئوسن) است. اتفاقات زمینشناسی در این منطقه باعث شده که چشمانداز زیبایی از طبیعت بیابانی کویری که با رسوبات تبخیر نمک تزئین شده، ایجاد شود و برای گردشگران جذابیت زیادی پیدا کند. وجود بلورهای نمک در حال شکلگیری، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، به وجود آمدن چالههای نمکی و حوضچههای آب از طریق تعریق خاک، جلوه زیبا و منحصر به فردی به این منطقه داده است.
مقبره عبدلآباد بردسکن
مقبره عبدلآباد یکی دیگر از بناهای تاریخی شهرستان بردسکن است که در فاصله ۲۵ کیلومتری از جنوب خاوری بردسکن واقع شدهاست. معماری این بنای تاریخی با بقعهای خشتی آجری به ارتفاع 10 متر و گچبریهای ساده در داخل بنا توجه هر بازدیدکنندهای را جلب میکند.
امکانات و خدمات اقامتگاه بومگردی سبنی کبودان
- این اقامتگاه بومگردی دارای 5 اتاق است که در طبقه اول و همکف قرار دارند. هر کدام از اتاقها 4 تا 6 نفر ظرفیت دارند که در مجموع ظرفیت پذیرش از مهمان به 30 گردشگر می رسد.
- اتاقهای این مجموعه گردشگری فاقد یخچال، سرویسخواب و تلویزیون است. در هر اتاق سرویس کفخواب موجود است، یخچال به صورت عمومی در آشپزخانه اقامتگاه استفاده می شود که برای استفاده از آن باید هماهنگی لازم را با پرسنل انجام دهید.
- سرویسبهداشتی ایرانی و فرنگی و حمام به صورت عمومی و در محوطه اقامتگاه تعبیه شدهاست.
- یکی دیگر از خدماتی که این مجموعه به گردشگران ارائه میدهد، برگزاری تورهای روستاگردی و کویرگردی است. از دیگر امکانات این مجموعه میتوان به پرسنل مسلط به زبان انگلیسی، دسترسی به اینترنت، باربیکیو، تاکسی سرویس شبانهروزی، پذیرش 24 ساعته مسافر، راهنمای تورهای گردشگری و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی اشاره کرد.
- در این مجموعه گردشگری امکان سرو انواع غذاهای محلی که با مواداولیه طبیعی و ارگانیک تهیه شدهاند، وجود دارد. غذاهای محلی مانند قورمه، آش جوشبره، آبگوشت، دیزی سنگی، گندم پلو، آش رشته، قروتی بادمجان، توگی، کمه جوش، فسنجون با گوشت بوقلمون محلی و روغن حیوانی و ... برای مهمانان طبخ می شود. امکان سرو غذا برای گردشگران در فضای باز یا در فضای بسته فراهم است.