ورود
Shishaq ecolodge

اقامتگاه بومگردی شیشاق کجاست؟

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

اقامتگاه بومگردی شیشاق یکی دیگر از گزینه‌های تجربه بومگردی و سبک زندگی روستایی در شهرستان تنکابن است که در روستای بالابند قرار دارد. در اطراف این اقامتگاه جاذبه‌های طبیعی زیادی است که باید آن‌ها را از نزدیک ببینید و یک طبیعت‌گردی لذت‌بخش را در آن تجربه کنید. گذراندن تعطیلات کوتاه‌مدت در یک خانه روستایی به سبک مهمانوازی مازندرانی‌ها، تجربه بسیار لذت‌بخشی است.

اقامتگاه بومگردی شیشاق از مکان‌های مناسب و خوب برای گذراندن تعطیلات در دل طبیعت است. این اقامتگاه امکانات لازم و کافی را برای رفاه و آسایش گردشگران و طبیعت‌گردان فراهم کرده ‌است تا اوقات خوشی را در کنار عزیزان خود سپری کنند. در این سفر کوتاه می‌توانید خاطرات قشنگی را در خانه روستایی شیشاق همراه با مهمانوازی‌های ساکنان روستای بالابند تجربه کنید و هر روز را از تماشای طبیعت سرسبز شمال ایران لذت ببرید. در این مقاله با یوتراوز همراه باشید تا شما را با اقامتگاه بومگردی شیشاق تنکابن آشنا کنیم.

آنچه در ادامه از اقامتگاه شیشاق می‌خوانید:

درباره‌ی روستای بالابند در شهر تنکابن

روستای بالابند یکی از روستاهای زیبای استان مازندران است که در قسمت جنوب ‌غربی شهرستان تنکابن در استان مازندران قرار دارد. این روستای سرسبز در ارتفاعات میان‌بند جنگل‌های شمال واقع شده است و دارای ارتفاع 500 الی 800 متری از سطح دریا است. در نتیجه آب‌وهوای این روستای بسیار مطلوب و دلنشین است.
در گذشته‌های دور، حدود 50 سال پیش اهالی این روستا به دام‌پروری مشغول بودند اما در حال حاضر شغل اکثر مردمان روستای بالابند چایکاری است به طوری‌که در اطراف این روستا باغ‌های چایکاری زیادی را مشاهده می‌کنید و این از جذابیت‌های سفر به بالابند برای گردشگران علاقمند به سبک زندگی بومی است.
اهالی روستای بالابند هم مانند شهروندان شهرهای تنکابن و رامسر با گویش محلی صحبت می‌کنند و از جذاب‌ترین قسمت‌های سفر به مازندران برای گردشگران همین گویش شیرین محلی و آشنایی با فرهنگ بومی مازندران است.
اسم روستای بالابند در گویش محلی «جوربند» است. جور در گویش محلی مازندرانی به معنای بالا است زیرا این روستا بر روی دامنه‌‌ای قرار دارد که مشرف به دره‌ای است و این دره یکی از شاخه‌های رودخانه شیرود است.
همچنین باید بگوییم پیشوند نام خانوادگی اکثر مردمان محلی روستای بالابند، «جور» است به عنوان مثال «ناصر جور ابراهمیان» در روستای بالابند یا جوربند. پس اگر اسم جوربند به گوش‌تان خورد تعجب نکنید زیرا اهالی و محلی‌های این منطقه به روستای بالابند روستای جوربند هم می‌گویند.

آشنایی با اقامتگاه بومگردی شیشاق تنکابن

Shishaq Ecolodge and nature

اول از همه باید بگوییم که «شیشاق» نام گیاهی در استان مازندران است که از این گیاه برای مزه‌دارکردن غذاهایی مانند ماهی شکم‌پر و مرغ‌ترش استفاده می‌کنند و ظاهرا این گیاه در این منطقه زیاد مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.
اقامتگاه بومگردی شیشاق یکی دیگر از گزینه‌های بومگردی شمال ایران است که در دل طبیعت سرسبز استان مازندران واقع شده است. این اقامتگاه در روستای بالابند قرار دارد و دورتادور آن را باغ‌های چای احاطه کرده‌اند.
اقامتگاه شیشاق یک خانه روستایی و قدیمی است که معماری آن همانند سایر خانه‌های شمال کشورمان دارای سقف شیروانی و دیوارهای کاهگلی و چوبی است. از منظره‎ی دور پنجره‌های آبی‌رنگ خانه مشخص است، ایوان خانه نیز با نرده‌های آبی رنگ تزئین شده‌ است و در قسمت جلویی این نرده‌های آبی، گلدان‌‎های رنگین زیبایی قرار داده‌اند.

مسیر دسترسی به اقامتگاه شیشاق

اقامتگاه شیشاق در فاصله 30 کیلومتری شهرستان تنکابن واقع شده ‌است. افرادی که ساکن تهران و دیگر شهرهای شمال هستند به راحتی می‌توانند با اتومبیل شخصی خود در فاصله زمانی کمی خود را به شیشاق برسانند.
فاصله مرکز شهر تنکابن تا شیشاق 25 کیلومتر است که با اتومبیل شخصی خود حدود 49 دقیقه را در راه هستید تا به این اقامتگاه بوم‌گردی برسید. شما می‌توانید با هواپیما نیز به رامسر سفر کنید و با اتومبیل شخصی یا تاکسی حدود 26.7 کیلومتر را در 42 دقیقه طی کنید تا به شیشاق برسید.
یک راه دیگر این است که با قطار به ساری بروید و از راه‌آهن با اتومیبیل شخصی خود با با تاکسی حدود 249 کیلومتر را ظرف 4 ساعت و 241 دقیقه طی کنید تا به این اقامتگاه برسید. افرادی‌که ساکن تنکابن هستند می‌توانند با اتوبوس مسافربری به این اقامتگاه بروند و مسافتی حدود 29 کیلومتر را در 49 دقیقه طی کنند.

چگونگی اتاق‌ها در اقامتگاه شیشاق

Shishaq ecolodge rooms

همانطور که گفتیم اقامتگاه شیشاق، خانه‌ای سنتی به سبک خانه‌های شمال است که در دوطبقه ساخته‌ شده ‌است. این خانه در زمینی به مساحت 1000 متر و زیربنای 130 مترمربع با استفاده از مصالحی مانند چوب و کاهگل ساخته شده است.
در مجموع این اقامتگاه 2 اتاق برای پذیرایی از گردشگران دارد که در طبقه دوم این خانه در نظر گرفته شده‌اند. این اقامتگاه بوم‌گردی حداکثر می‌تواند از 12 نفر پذیرایی و امکانات لازم برای این تعداد را فراهم کند. یکی از اتاق‌ها به اندازه 20 متر است که ظرفیت استاندارد این اتاق برای 10 نفر است و اتاق دیگر این مجموعه 16 متر است که ظرفیت استاندارد این اتاق برای 4 نفر است.همچنین گردشگران می‌توانند از فضای بالکن 20 متری آن به صورت مشترک استفاده کنند و هر روز صبح منظره طبیعت سرسبز مازندران را تماشا کنند.

امکانات و خدمات ارائه‌شده در اقامتگاه شیشاق

  • از امکانات اتاق‎های این اقامتگاه می‌توان به پنکه و بخاری ‌گازی اشاره کرد. همچنین اتاق‌ها دارای سرویس کف‌خواب (پتو مسافرتی، بالشت، ملحفه، تشک و پتو) هستند.
  • سرویس بهداشتی فرنگی و ایرانی به صورت مشترک در طبقه اول قرار دارد و حمام هم به صورت مشترک در خارج از ساختمان قرار دارد.
  • در این اقامتگاه انواع غذاهای مازندران را می‌توانید سفارش دهید. از این غذاهای محلی می‌توان به بادمجان شکم‌پر، مرغ ترش، کال کباب، میرزاقاسمی و باقالی قاتوق اشاره کرد. همچنین در طبقه اول یک آشپزخانه وجود دارد که گردشگران و مسافران می‌توانند برای طبخ غذا از این آشپرخانه استفاده کنند.
  • این اقامتگاه اتاقی به نام آتشخانه دارد که می‌توانید دور آتش همراه با عزیزان‌تان بنشینید و یک چای خوش‌عطر و دبش را نوش‌جان کنید.
  • این اقامتگاه فاقد پارکینگ اختصاصی است، اما گردشگران و مسافران می‌توانند با خیال راحت خودروی خود را در اطراف اقامتگاه پارک کنند.
  • همچنین باید بدانید مسیر دسترسی تا اقامتگاه به صورت آسفالت است، اما 3 کیلومتر از این مسیر جاده خاکی ماشین‌رو است.

قوانین و مقررات اقامتگاه بومگردی شیشاق

  • همراه داشتن کارت‌شناسایی، مدارک معتبر و مدارک محرمیت الزامی است.
  • زمان تحویل اتاق تا قبل از ساعت 9:30 است.
  • مدت زمان سرو صبحانه از ساعت 7:30 الی 9 است، وقت ناهار از ساعت 12 الی 14 است و سرو شام از ساعت 19:30 الی 21:30 است.
  • مدت زمان پذیرایی صبحانه، ناهار و شام برای مهمانانی که فقط برای صبحانه، ناهار و شام رزرو کرده‌اند، یک ساعت است و مابقی زمان استراحت محسوب‌شده و به ازای هر ساعت 7 هزارتومان دریافت می‌شود.
  • در صورت واردکردن خسارت به وسایل اقامتگاه از گردشگران خسارت دریافت می‌شود.
  • ورورد حیوانات خانگی ممنوع است.
  • استعمال دخانیات و استفاده از مشروبات الکلی ممنوع است.
  • پذیرش کودکان کمتر از 7 سال به صورت رایگان است و برای کودکان 7 تا 10 سال به صورت نیم‌بهاء است.

دیدنی‌های اطراف اقامتگاه بومگردی شیشاق

Nature of Tonekabon

در اطراف این اقامتگاه جاذبه‎های طبیعی زیادی وجود دارد که باید آن‌ها از نزدیک مشاهده کنید. این جاذبه‌های طبیعی در هر فصلی از سال زیبایی خاصی به این منطقه می‌دهند و وجودشان برای گردشگران جذابیت دارد. از جاذبه‌های جذاب و جالب طبیعی شهرستان تنکابن می‌توان به پارک ملی خشکه‎داران، چشمه آب‎گرم فلکده، جنگل دوهزار، پارک جنگلی چالدره، آبشار سنگ‌بن چشمه تنکابن، روستای قلعه‌گردن و پل چشمه‌کیله اشاره کرد.همچنین از دیگر جاذبه‌های طبیعی این منطقه می‌توان ساحل طلایی تنکابن، جنگل دالخانی، دریاچه سد میجران، رودخانه چالکرود و مرداب نشتارود را نام برد.

چه فصلی برای رفتن به اقامتگاه بومگردی شیشاق مناسب است؟

آب‌وهوای شهرستان تنکابن به این‌گونه است که دارای تابستان‌های گرم‌وشرجی و زمستان‌های خنک و نسبتا سرد است. در فصل بهار و پاییز هم نسبتا هوا معتدل و خنک می‌شود و بهترین فصل برای رفتن به این اقامتگاه، اوایل بهار و پاییز است که هوای مطلوب تنکابن نوید یک طبیعت‌گردی لذت‌بخش در روستای بالابند را می‌دهد.اگر در زمستان قصد دارید به این اقامتگاه بروید حتما با خود لباس گرم، کیسه‌خواب و تجهیزات زمستانه همراه داشته باشید.

سخن ‌آخر

در اقامتگاه بومگردی شیشاق این فرصت را دارید تا به دور از شلوغی و هیاهوی شهر، چندروزی را مهمان فضای آرامش‌بخش استان سرسبز مازندران شوید. دورتادور این اقامتگاه را باغ‌های چای احاطه کرده‌اند. می توانید ساعت‌ها در میان درختان سرسبز این منطقه و دربین باغ‌های چای قدم بزنید، اما یادتان باشد احترام به باورهای مردم محلی را فراموش نکنید و با پوشش نامناسب یا موسیقی گوش‌خراش، هنجارهای جوامع روستایی را بر هم نزنید.

نوشته های مشابه
  • اقامتگاه بومگردی ارگ ‌رادکان چناران

    اقامتگاه بومگردی ارگ‌ رادکان در روستای رادکان واقع ‌شده است که تا شهرستان چناران 13 کیلومتر فاصله دارد. ارگ ‌رادکان یک اقامتگاه زیبای تاریخی است که می‌توانید در آنجا به‌دوراز شلوغی شهر، آرامش واقعی را به سبک زندگی بومی تجربه کنید.

  • اقامتگاه بومگردی کنگ ‌کهن

    اقامتگاه بومگردی کنگ ‌کهن یکی دیگر از اقامتگاه‌های زیبای سنتی خراسان رضوی است. اقامتگاه کنگ‌ کهن در روستای کنگ شهرستان بینالود، شهر طرقبه در استان خراسان رضوی قرار دارد. با اقامت در کنگ ‌کهن می‌توانید زندگی سنتی را در روستای پلکانی کنگ که به ماسوله خراسان مشهور است تجربه کنید.

  • اقامتگاه بومگردی قوامیه ‌ریاب

    اقامتگاه بومگردی قوامیه‌ ریاب یا خانه علی پور فعالیت خود را بعد از بازسازی‌های لازم از فروردین‌ماه سال 1395 به‌صورت رسمی آغاز کرد و در لیست اقامتگاه‌های بومگردی خراسان رضوی قرار گرفت. این خانه بوم که در شهرستان گناباد قرار دارد، به‌نام «خانه علی‌پور» ثبت ملی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز