معرفی اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو
- ...
- ...
- تعداد کلمات
اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو در «روستای طبس»، شهرستان سبزوار، استان خراسانرضوی واقع شده است. روستای طبس جزء زیباترین و خوش آبوهوا ترین مناطق خراسان رضوی است که آنرا به بهشت طبیعتگردی خراسان رضوی میشناسند.
یکی از بهترین گزینههای بومگردی خراسانرضوی، «اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو» در روستای طبس شهرستان سبزاوار است. این اقامتگاه بومگردی از گذشته تا به امروز توسط خاندان سلمانها اداره میشود. هرساله گردشگران خارجی و داخلی زیادی به این اقامتگاه میروند و ننه کلو بابا کلو خدمات و برنامههای گوناگون و متنوعی برای گردشگران در نظر میگیرد. در این مقاله با مجله گردشگری یوتراوز همراه باشید تا با این اقامتگاه بیشتر آشنا شوید.
آنچه درباره اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو میخوانید:
- پیشینه خاندان سلمانها و اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو
- موقعیت مکانی اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو
- مکان های دیدنی نزدیک به اقامتگاه ننهکلو باباکلو
- امکانات و خدماتی که ننه کلو بابا کلو به گردشگران ارائه میدهد
پیشینه خاندان سلمانها و اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو
اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو در بخش سلمانهای روستای طبس واقع شده است. قبیله سلمانها جزء قبایل قدیمی این منطقه است که از گذشته به علم و هنر مشهور بودهاند. افراد این قبیلهی همه فن حریف شامل سه برادر و دو خواهر بودهاند. پیشه برادران، سلمانی بوده و در کنار آن اهل موسیقی هم بودهاند که به بهانههای مختلف مجالس شادمانه در روستای خود برگزار میکردند.
یکی از کارهایی که سلمانها در روستا انجام میدادند نواختن دهل در ماه مبارک رمضان بوده است. سلمانها در هنگام سحر در کوچه و پس کوچههای روستا و بر بلندای کوه، به شیوه خاصی دهل مینواختند تا اهالی روستا را برای سحر بیدار کنند. از دیگر کارهایی که طایفه سلمانها انجام میداد میتوان به کشیدن دندان، ختنه کردن و دیگر درمانهای سنتی اشاره کرد.
پیشینه این اقامتگاه بومگردی به حدود 80 سال قبل یعنی دوران پهلوی دوم باز میگردد. این خانهقدیمی در بهمنماه سال 1395 مرمت و بازسازی شد و به عنوان «اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو» شروع به فعالیت کرد. ننه کلو دختر قبیله سلمانها بود که 9 فرزند داشت. برخی از پسرهای ننه کلو حرفه داییها را دنبال میکردند و دخترها هم فرت بافی میکردند. بابا کلو که داماد قبیله سلمانها بود، آشپز مجالس نذری و مذهبی بود. اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو توسط این خاندان اداره میشود و به نوعی یادآور پدربزرگ و مادربزرگشان است. ننه کلو در گویش محلی یعنی مادربزرگ و باباکلو یعنی پدربزرگ.
موقعیت مکانی اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو
اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو در روستای طبس و در 25 کیلومتری شهرستان سبزوار در استان خراسانرضوی واقع شده است. روستای طبس بخش خوشاب شهر سبزوار است که به عنوان بهشت طبیعت گردی استان خراسانرضوی شناخته میشود. اگر با هواپیما به سبزوار سفر کردهاید، فاصله اقامتگاه تا فرودگاه 36.6 کیلومتر است که به طور تقریبی 43 دقیقه را در راه خواهید بود. اگر با قطار به سبزوار سفر کردهاید، فاصله راهآهن تا اقامتگاه 49 کیلومتر است که تقریبا 47 دقیقه در را هستید. فاصله اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو تا مشهدمقدس 267 کیلومتر است که تقریبا 3 ساعت و 9 دقیقه را در راه هستید.
مکانهای دیدنی نزدیک به اقامتگاه ننهکلو باباکلو
از ویژگیهای یک اقامتگاه بومگردی نزدیکی به شاخصههای طبیعی و تاریخی است. هرجا که یک اقامتگاه بومگردی وجود دارد باید فرصتی هم برای بازدید از میراث تاریخی و طبیعی وجود داشته باشد. در ادامه به بعضی دیدنیهای سبزوار اشاره میکنیم که با اقامت در این خانه بومگردی میتوانید از آن بازدید کنید.
مصلی تاریخی سبزوار
یکی از جاذبههای گردشگری سبزوار، مصلی تاریخی سبزوار است که در حاشیه شرقی شهرستان سبزوار واقع شدهاست. مصلی تاریخی سبزوار در دوران سربداران احداث شد. این اثر تاریخی در 27 دی ماه سال 1355 به عنوان یک آثارملی به ثبت رسید. مصلی تاریخی سبزوار در گذشته ابتدا خانگاه تعدادی از بزرگان سربداریه بوده است اما به مرور زمان این بنای تاریخی به مکانی برای برگزاری نمازهای اعیاد بزرگ تبدیل شد. این بنای تاریخی اولین محلی است که در آن نماز جمعه در ایران برگزار شد و در حالحاضر به عنوان موزه نماز در ایران مشهور است. اگر برنامهای برای اقامت در این اقامتگاه دارید حتما فرصتی را به بازدید از این اثر تاریخی اختصاص دهید.
مسجد جامع سبزوار
مسجد جامع سبزوار یکی دیگر از میراث باقیمانده از دوران سربداران است که جزء قدیمیترین مساجد خراسان شناخته میشود و مربوط به قرن هشتم هجری است. این مسجد که در حاشیه جنوبی خیابان بیهق سبزوار واقع شده، دارای مساحتی حدود چهارهزار مترمربع است. معماری این مسجد به گونهای طراحی شده که شبستانهای مسجد با طاقهای ضربی بلند، همراه با ایوان جنوبی زیبای ایجاد شده است. تزئینات این مسجد تاریخی با کاشیکاری هفترنگ و کاشیکاری خشتی است که جلوه زیبای سنتی در مسجد ایجاد کرده و نظر گردشگران را به خود جلب میکند.
آتشکده خانه دیو سبزوار
آتشکده خانه دیو یکی دیگر از مکانهای دیدنی در سبزوار در نزدیکی اقامتگاه بومگردی ننه کلو باباکلو است. این بنای تاریخی به احتمال زیاد میراثی از دوران ساسانیان است که از دوران ساسانی تا سلجوقی کاربرد آیینی داشته است. چارطاقی «خانه دیو» در کوهستانهای دورافتاده شمال غربی سبزوار و بر روی قلهای صخرهای سخت واقع شدهاست. خانه دیو در واقع یکی از چارطاقیهای منفرد ایران است که معماری آن متقارن و چهاروجهی است.
امکانات و خدماتی که ننه کلو بابا کلو به گردشگران ارائه میدهد
- این اقامتگاه بومگردی دارای 6 اتاق است که به طورکلی ظرفیت پذیرایی از 40 نفر را دارد.
- اتاقهای این اقامتگاه فاقد تلویزیون، یخچال، تختخواب، سرویسبهداشتی و حمام و سیستم سرمایشی است. سرویسبهداشتی و حمام ایرانی و فرنگی به صورت عمومی در محوطه اقامتگاه قرار دارد. یخچال به صورت عمومی در آشپزخانه اقامتگاه است که برای استفاده از یخچال باید هماهنگی لازم را با پرسنل انجام دهید.
- همچنین در این اقامتگاه کارگاههایی مانند شیره انگور، ربگیری، آبغوره و عرقیات ارگانیک، نان آتشی، کارگاه فرت بافی و پشم ریسی است که میتوانید آنها را از نزدیک بازدید کنید.
- در این اقامتگاه انواع غذاهای محلی خوشمزه برای گردشگران سرو میشود که البته باید آن را سفارش دهید. از غذاهای محلی این اقامتگاه میتوان به قورمه نون تو روغن، قورمه جوش، آوجیج، اشکنه قورمه، آب گوشت، کمه جوش، دلمه، شالی حلبه، مرغ شکم پر و چلو گوشت اشاره کرد.
- در اقامتگاه بومگردی ننه کلو بابا کلو برنامههای متنوعی مانند موسیقی زنده محلی، شاهنامهخوانی و نمایشهای آئینی اجرا میشود که جلوه سنتی این اقامتگاه را برای گردشگران بیشتر میکند.
اقامت در این خانه شما را با سبک زندگی، فرهنگ بومی و میراث تاریخی شهرستان سبزوار آشنا میکند. هربار که در یکی از اقامتگاههای بومگردی کشورمان اقامت کنید، شیوه زندگی مردمانی را به یاد بیاورید که زمانی نه چندان دور بدون تشریفات در کنار هم به خوبی زندگی کردهاند.